Tickets
Shop
Nieuws 10 mrt 2021

Duitse inlineskater Felix Rijhnen wil het ook op het ijs proberen

Felix Rijhnen gaat zich op het schaatsen toeleggen. De 30-jarige inlineskater zal in Berlijn onder hoede van Alexis Contin gaan trainen. De Duitser heeft zich als doel gesteld de Olympische Spelen van Beijing te halen.

Foto : World Inline Cup

In 2015 probeerde Rijhnen het ook al eens op het ijs. In de kleuren van Haven Amsterdam/SKITS behaalde hij op de Weissensee zijn beste prestatie: 28e op de Alternatieve Elfstedentocht. Ook toen hoopte hij zich te kwalificeren voor de mass start op de Olympische Spelen. 

Ook nu richt Rijhnen zich op de mass start, maar hij wil zich nu ook richten op andere onderdelen. Op de ploegenachtervolging hopen de Duitse mannen ook weer een vuist te kunnen maken en Rijhnen zal ook op de 1500 en 5000 meter in actie komen. "Ik kijk er naar uit om de komende maanden hard te werken om mijn fysieke vaardigheden naar het ijs over te brengen en vooral om me te laten zien op de mass start", aldus Rijhnen.

Rijhnen kroonde zich in 2018 bij het WK Inlineskaten in Arnhem tot wereldkampioen op de marathon. Eerder werd hij in Nanjing wereldkampioen op de puntenkoers op de weg. Op het EK wist hij tweemaal het goud te veroveren op de marathon. In het afgelopen coronaseizoen vond hij een uitdaging in het werelduurrecord. Het oude onofficiële record van Frank Fiers reed hij aan diggelen. 


Deel dit artikel op
Gerelateerde artikelen
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan