Tickets
Shop
Nieuws 04 mrt 2021

Dordrecht krijgt ISU World Cup Shorttrack in olympisch seizoen

Komend najaar is de Optisport Sportboulevard Dordrecht het toneel van een van de olympische kwalificatietoernooien (OKT's) in het shorttrack. Van 25 tot en met 28 november 2021 vindt daar de World Cup plaats, die de status van OKT heeft. De ISU heeft de toewijzing van het evenement definitief bevestigd aan de KNSB en TIG Sports.

Foto : Tim Buitenhuis

De online kaartverkoop voor deze World Cup start dit weekend nog, tijdens het ISU WK Shorttrack, dat van 5 tot en met 7 maart in dezelfde Sportboulevard Dordrecht wordt gehouden. De KNSB en eventpartner TIG Sports hopen dat in november wel publiek bij het evenement welkom is. Vanwege de coronapandemie wordt het WK zonder toeschouwers afgewerkt.

"Laten we hopen dat het coronavirus in het nieuwe seizoen onder controle is. Los daarvan zijn wij hartstikke blij dat we deze World Cup mogen organiseren", zegt Remy de Wit, technisch directeur van de KNSB. "In het olympisch seizoen, waar je als land op de World Cups startbewijzen voor Beijing moet bemachtigen, is zo'n thuisvoordeel welkom."

Reeks van vier
"In Dordrecht is het altijd een feest om te mogen rijden, zeker als de tribunes straks weer vol zitten", zegt Suzanne Schulting, olympisch kampioene op de 1000 meter die vanaf vrijdag op jacht gaat naar haar tweede wereldtitel. "Op onze weg naar Beijing is dit een mooie tussenstop. Wij zullen er als team alles aan doen om van deze World Cup een succes te maken!"

Marco Stam, wethouder Sport van Dordrecht, is trots dat er wederom een groot shorttracktoernooi naar de Sportboulevard komt. "Dordrecht heeft mede bijgedragen aan de groei van de populariteit van shorttrack in Nederland. Het is een echte publiekssport, dat blijkt uit eerdere uitverkochte evenementen. Door de goede samenwerking tussen TIG Sports, KNSB, ISU en Dordrecht en de grote internationale successen van het Nederlands team, kijken wij uit naar een geslaagd toernooi."

De World Cup in Dordrecht is de vierde en laatste in de reeks voor komend seizoen. In het olympisch stadion van Beijing trappen de shorttrackers het wereldbekercircuit af van 21 tot met 24 oktober. Dit toernooi is naast OKT ook een olympisch testevenement. Daarna verkast iedereen naar het Japanse Nagoya (28-31 oktober). Van 18 tot en met 21 november vindt de derde wereldbekerwedstrijd plaats in het Hongaarse Debrecen. 

Klik hier voor meer informatie over de World Cup in Dordrecht.


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan