Tickets
Shop
Nieuws 02 mrt 2021

Anna Seidel raakt zwaar geblesseerd en moet WK missen

Aan de vooravond van het WK Shorttrack heeft Anna Seidel een zware blessure opgelopen. De 22-jarige Duitse kwam tijdens een training in Dordrecht hard ten val en nader onderzoek wees uit dat ze een gebroken kuit- en scheenbeen heeft opgelopen. Ze moet het WK dan ook aan zich voorbij laten gaan.

Foto : Adam Nurkiewicz

Seidel gold als één van de uitdagers voor Suzanne Schulting, die haar wereldtitel komend weekend hoopt te prolongeren. Het Duitse talent won in januari zilver bij het EK Shorttrack in Polen door op de 1500 en 1000 meter respectievelijk zilver en brons te pakken. "Dit is heel triest nieuws. Anna was echt in topvorm en zou zeker kans hebben gemaakt op een medaille. We wensen haar dan ook een spoedig herstel", aldus de DESG.

Seidel is teruggebracht naar haar woonplaats Dresden, waar ze inmiddels geopereerd is. Het WK Shorttrack begint vrijdag met de kwalificatieronde en duurt tot en met zondag. Het toernooi zou in eerste instantie hebben plaatsgevonden in Ahoy Rotterdam, maar vanwege de coronapandemie is deze naar Sportboulevard Dordrecht gegaan. Publiek is niet welkom.


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan