Tickets
Shop
Nieuws 13 jun 2021

Swings en Tas zorgen voor Belgisch succes bij tweede World Inline Cup

De tweede wedstrijd in de World Inline Cup is bij de mannen gewonnen door Bart Swings. Sandrine Tas maakte het Belgische feest compleet door de vrouwenwedstrijd te winnen.

Foto : Neeke Smit

De wedstrijden op het Portugese eiland Madeira waren sterk bezet. Veel internationale rijders trekken graag naar het zonnige oord om daar hun wedstrijden te rijden. Vanuit Nederland was er een kleine bezetting, vanwege de EK-kwalificatiewedstrijden in Heerde. 

Namens Nederland stond Beau Wagemaker aan de start. De rijdster uit Hoogkarspel wist vorige maand verrassend de wedstrijd in L'Aquila op haar naam te schrijven door in de slotfase weg te rijden uit het peloton. In de wedstrijd op Madeira moest ze echter genoegen nemen met een plek naast het podium. Tas won de wedstrijd voor Valentina Cartagena uit Mexico en Josie Hofmann uit Duitsland. 

Bij de mannen was Swings de snelste voor zijn ploeggenoot Felix Rijhnen. Hun ploeg Powerslide maakte de wedstrijd zwaar door veelvuldig aan te vallen en zelf mee te springen met de verschillende uitlooppogingen. Uiteindelijk was het duo de snelste in de groepssprint. Diogo Marreiros eindigde op de derde plaats.

De marathon in Funchal, Madeira, was de tweede van de World Inline Cup van dit jaar. Vanwege de coronamaatregelen zijn veel wedstrijden net als vorig jaar afgelast. Ook de marathon die gepland stond op het circuit van Zandvoort gaat niet door. De eerstvolgende etappe in de World Inline Cup is de marathon van Berlijn in september. 

Bekijk hier de wedstrijden terug.


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan