Tickets
Shop
Nieuws 13 jun 2021

Special Olympics Nationale Spelen brengt sporters met beperking weer in beweging

Dit weekend zijn de Special Olympics Nationale Spelen 2021 in Den Haag én door heel Nederland georganiseerd. Voor het eerst in de geschiedenis van de Special Olympics Nationale Spelen werd er niet alleen gesport op locatie, maar ook vanuit huis waren er duizenden mensen met een verstandelijke beperking actief.

Foto : Vincent Riemersma

Na de digitale openingsceremonie op vrijdagavond met o.a. minister Tamara van Ark, wethouder Hilbert Bredemeijer en Xander de Buisonjé was het zaterdag en zondag tijd om te sporten. Door de geldende corona maatregelen waren er dit keer helaas geen wedstrijden mogelijk, maar werden er voor 450 sporters op zaterdag en zondag lokaal trainingen verzorgd. Ook de inlineskaters gingen op pad. 

Tegelijkertijd konden vanuit heel Nederland mensen met een verstandelijke beperking vanuit huis meedoen aan de Digitale Spelen. Hierdoor kwamen er meer dan 2.000 in actie. Het werd een onvergetelijk weekend voor alle deelnemers!

Op zaterdagmiddag werd de Special Olympics vlag officieel overgedragen aan Twente die in 2022 de Nationale Spelen gaat organiseren. Twentse ambassadeur Maartje Ellenkamp zorgde er met haar racerunner voor dat de vlag van Den Haag naar Twente ging. Met maar liefst 25 sporttoernooien in 14 Twentse gemeenten zullen volgend jaar meer dan 3.000 atleten en coaches afreizen naar Twente. 


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan