Tickets
Shop
Nieuws 18 jun 2021

Palet Vastgoedonderhoud geeft sponsorgeld verloren seizoen aan goede doel

Palet Vastgoedonderhoud, sponsor van het gelijknamige marathonteam, heeft de sponsorbijdrage van het afgelopen seizoen aan het Foppe Fonds gegeven. Omdat er vanwege de uitbraak van het coronavirus afgelopen seizoen geen marathonwedstrijden zijn geweest, heeft de ploeg veel kosten bespaard. Zelfs trainen op het snelle Thialf ijs was voor de marathonschaatsers niet mogelijk.

Team Palet heeft samen met Palet Vastgoedonderhoud gekozen voor het Foppe Fonds. Het Foppe Fonds zet zich in voor jongeren voor wie sporten niet vanzelfsprekend is vanwege een lichamelijke of verstandelijke beperking of omdat ouders door financiële omstandigheden hun kind niet kunnen laten sporten. Door het geven van een bijdrage kan het Foppe Fonds ervoor zorgen dat ze weer stralen en plezier hebben. 

Teammanager Eelco Kooistra: "We hebben met onze hoofdsponsors gedurende het seizoen veel contact gehouden. Hierdoor ontstond samen met Palet Vastgoedonderhoud het idee om een deel van hun sponsorbudget te schenken aan een goed doel." Foppe de Haan, boegbeeld van het fonds, is dankbaar. "Het is mooi dat een schaatsploeg samen met hun hoofdsponsor dit mogelijk maakt. Het is “hartstikkene” mooi dat we hier bij de mooiste en snelste ijstempel van Nederland deze cheque in ontvangst mogen nemen."

Het afgelopen seizoen bestond de marathonploeg van Palet Vastgoedonderhoud uit Ineke Dedden, Elsemieke van Maaren, Roza Blokker en Jade van der Molen. Dedden en Blokker kwamen op de langebaan ook nog uit voor Team Worldstream van ook Jutta Leerdam en Koen Verweij. In de kleuren van die sponsor konden zij meedoen aan de NK's Afstanden en Allround en het WK Kwalificatietoernooi. 

Voor het nieuwe seizoen heeft Palet Vastgoedonderhoud afscheid genomen van Blokker. Tjilde Bennis is het nieuwe gezicht bij de ploeg. De 23-jarige rijdster kwam de voorbije jaren uit voor Mastermind. Bij Palet Vastgoedonderhoud hoopt ze nieuwe prikkels te vinden om zich verder te ontwikkelen als marathonschaatsster. Bennis eindigde al diverse keren in de top tien van een marathon op het hoogste niveau, een podiumplaats of overwinning wist ze nog niet te behalen. 


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan