Tickets
Shop
Nieuws 08 jul 2021

Verrassing in Wervershoof: Irene en Kalvijn volgen skateclinic op school

Grote opschudding dinsdagochtend op de Sint Werenfridusschool in Wervershoof. De groepen zes en zeven kregen in alle vroegte opeens bezoek van YouTuber Kalvijn en Irene Schouten. Op haar oude basisschool deden de twee mee aan een heuse SKATETIJD!-clinic van skeelervereniging Radboud. Dankzij drie trainers en de gebroeders Schipper werd het een bijzondere ochtend.

Foto : Hanneke Mennens

Even na negenen gingen de deuren van de school open en stormden de bijna veertig kinderen van groep zes en zeven naar buiten. De dorpsjeugd was al op de hoogte van het feit dat ze deze ochtend met school zouden gaan skaten en menig kind had ook al gegokt dat Irene Schouten daarbij aanwezig zou zijn. In de afgelopen coronatijd zou zij immers al een keer langs komen, alleen ging dat niet door. De komst van Kalvijn was echter een grote verrassing. De vlogger is aan het oefenen voor de SKATE4daagse en vond de ochtend op de basisschool een goede gelegenheid om de techniek nog wat aan te scherpen.

Van alle opgetogen en vrolijke kinderen was Lise uit groep zes misschien wel het blijste. Zij was diegene die had geregeld dat Irene bij haar spreekbeurt aanwezig zou zijn. Door corona kon dat alleen niet meer en deed ze in plaats van een meet en greet met Irene maar een quiz en liet ze foto’s en filmpjes zien. “Dit is wel heel leuk”, vertelt ze als de clinic even stilligt voor een korte drinkpauze. “Misschien krijg ik zo nog wel een goeie tip van haar.” Zelf traint ze immers ook bij Radboud.

 

Hoewel Schouten de clinic natuurlijk niet echt nodig had, vond ze het wel ontzettend leuk om weer eens langs te komen bij haar oude school. Meester John van groep zes doet ook mee aan de clinic én heeft Irenes broer Simon zelfs nog in de klas gehad. “Welke sport we ook deden in de gymles, als Simon verloor was hij niet te genieten. Een echte winnaar. En de hele familie was eigenlijk zo”, zegt hij. Schouten zelf genoot zichtbaar tijdens de clinic: “Dit is hartstikke leuk om te zien en te doen met die kinderen.”

Schouten nam ook Kalvijn onder handen. In een rechtstreeks duel op een uitgezet hindernisparcours liet ze haar tegenstander alle hoeken van het schoolplein zien. De topschaatsster van marathonploeg FriesBlond zag echter ook vlagen van talent bij Kalvijn. “Met wat oefening kan het best nog wat worden!” Dat was de YouTuber met haar eens: “Het is jaren geleden dat ik geskatet heb, maar in de winter heb ik wel nog geschaatst.”

Ook Twan uit groep zeven vond dat Kalvijn goed uit de verf kwam. Hij kijkt vaak zijn vlogs en vond het bijzonder dat zijn idool nu zomaar bij zijn school langskwam. “Hij kan het wel goed, maar hij doet ook veel andere sporten in zijn vlogs.” De jongeling is vooral fan van de video’s waarin Kalvijn andere vloggers op de hak neemt, al heeft zijn nieuwe video over het inlineskaten nu ook zeker zijn interesse. “Ik ga de nieuwe video ook zeker weer kijken!”

De skateclinic duurt vrijwel de hele ochtend. De kinderen en ook Schouten en Kalvijn hebben volop plezier. Onvermijdelijk komt er rond de klok van half twaalf een eind aan de pret. De skates gaan uit en er ontstaat een lange rij voor het bankje waar de twee BN’ers hun skates uittrekken: tijd voor een handtekeningensessie! Nog even verdwijnen de twee in de school voor een rondje langs de klassen, daarna gaan ze snel door. In de middag staat immers nog een trainingssessie te wachten voor de SKATE4daagse!

Ben je ook zo gek op skaten en hou je van een leuke uitdaging? Dan is de SKATE4daagse echt iets voor jou! Aan de SKATE4daagse kun je vanuit huis deelnemen met de Sprint app. Ga vier dagen lekker de weg op om over het asfalt te rollen, alleen, met het gezin, je skatevrienden of je schaats- of inlineskatevereniging. De SKATE4daagse vindt plaats van 30 augustus tot en met 5 september. Meer informatie is te vinden op skate4daagse.nl.


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan