Tickets
Shop
Nieuws 12 jul 2021

Standbeeld voor Stefan Groothuis in woonplaats Voorst

In het bijzijn van zijn familie kreeg Stefan Groothuis in zijn woonplaats Voorst afgelopen week een standbeeld van hemzelf aangeboden. De oud-schaatser kreeg het beeld aangeboden door de burgemeester en inwoners van de gemeente. Burgemeester Jos Penninx onthulde eigenhandig het beeld.

Foto : Facebook Stefan Groothuis

Al na zijn gouden 1000 meter tijdens de Olympische Spelen van 2014 werd gesproken over een standbeeld voor Groothuis. Al die tijd was het er echter nog niet van gekomen. Zo'n twee jaar terug is het plan weer uit de ijskast gehaald. De wereldkampioen sprint van 2015 is vereerd dat er nu een standbeeld van hemzelf in zijn woonplaats staat. "Wat een eer! Ik vind het prachtig geworden!", plaatste Groothuis op Facebook. 

Vanwege de coronapandemie vond de onthulling in klein comité plaats. Daarom hoopt Groothuis volgend jaar tijdens het dorpsfeest de ceremonie nog een keer over te kunnen doen. "Hopelijk kan ik daar dan aan een ieder die daar bij wil zijn een biertje/wijntje/frisdrankje aanbieden en bedanken voor zijn betrokkenheid bij mijn schaatscarrière! Het was voor mij en mijn familie toch een prachtig moment. De burgemeester hield een mooie toespraak, de kinderen werden in het zonnetje gezet en ik had de gelegenheid om een paar mensen in het bijzonder nogmaals voor alles te bedanken!"

 


Deel dit artikel op
Gerelateerde artikelen
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan