Tickets
Shop
Nieuws 21 jul 2021

Sprinter Jaco aan het woord: 'Kwam erachter dat skeeleren veel meer vrijheid geeft'

De Maandchallenge van juli is alweer halverwege en veel Sprinters doen actief mee met de challenge van deze maand. Om skateliefhebbers mee te nemen in de Maandchallenge laten wij de winnaar van juni aan het woord. Hij zal je vertellen over zijn ervaring met de Maandchallenge en het gebruik van de Sprint app. In dit artikel aan het woord: Sprinter van de maand Jaco, die in juni maar liefst 169,2 skatekilometers aflegde.

Jaco komt uit ‘s-Gravendeel in de Hoeksche Waard, net onder Rotterdam, en is 54 jaar. "Ik ben in het dagelijks leven veel aan het sporten. Ik badminton, ik skeeleren en ik schaats. Skeeleren, waar we het vandaag over hebben doe ik al zo’n 18 jaar." Wat Jaco zo leuk vindt aan skeeleren? "Ik ben rond mijn dertigste met schaatslessen begonnen hier bij het District Hoeksche Waard en veel van de leden deden naast het schaatsen ook aan skeeleren. Toen heb ik eigenlijk skeeleren opgepakt en dan kom je erachter dat skeeleren je veel meer vrijheid geeft dan rondjes op de ijsbaan schaatsen."

"Ik vind skeeleren echt het ideale van de twee, je kunt buiten lekker de toertochtjes doen, maar bent min of meer toch bezig met de schaatsbeweging. Destijds heb ik mij ook aangesloten bij de skeelervereniging hier in de buurt en daar ben ik nog steeds lid van." Hoeveel kilometer leg je gemiddeld af als je gaat skeeleren? "Ik heb vaak tochtjes van 30 á 40 kilometer denk ik en dan ben ik zo’n 1,5 tot 2 uur bezig." Of Jaco nog een doel heeft voor dit skateseizoen? "Niet direct, maar wat ik zie en ook nu bijhoud in de app dan wil ik zo’n 1.000 kilometer per jaar halen. De afgelopen jaren is mij dit ook gelukt, met twee keer per week skeeleren moet dat dit jaar ook wel weer gaan lukken."

"Ik ben via Schaatsen.nl in aanraking gekomen met de Sprint app en het voordeel is dat je met mede skeeleraars kunt kijken wat je aan het doen bent. En dat vind ik er wel het leuke van. Je ziet ook wat iedereen skeelert en zo ben ik het eigenlijk blijven gebruiken. Inmiddels maak ik al twee jaar gebruik van de app. Ik vind het dan ook leuk om de ranglijstjes te bekijken in de app. Het is een prima app voor een skeeleraar."

De Maandchallenge van juni luidde als volgt: ‘Leg in juni minimaal 35 skate kilometers af met de Sprint app en maak kans op een Sprint skatepakket!’. Sprinter Jaco heeft in de maand juni meer dan 160 kilometer geskeelerd en is de 35 kilometer ruim gepasseerd. "Ik wist dat ik meedeed met de Maandchallenge, en ik dacht ga eens kijken of ik kan winnen. De 35 kilometer die haal ik wel in de maand." Ben je blij met de prijs die je hebt gewonnen? "Het boek dat ik heb gewonnen vind ik wel leuk, dat komt zeker op z’n plek!”

Een kleine oproep
"Wat je eigenlijk ziet bij de clubs is dat het ledenaantal afneemt. Ik ben zelf lid van de skeelerclub Puttershoek en elke woensdagavond skeeleren wij recreatief een ronde van zo'n 35 kilometer. En in de corona crisis zijn heel veel mensen gaan skeeleren alleen worden ze niet lid van een club. Dus een klein oproepje: kom eens langs bij de vereniging, het is een contributie van niks, je kunt lessen volgen en het is een gezellige groep waarmee we elke woensdag skeeleren."

Doe jij net als Jaco binnenkort mee met de Maandchallenges?
Als Sprinter van de maand win je natuurlijk altijd een prijs. In juni was dat een Sprint pakket, met onder andere een boek over skeeleren. In juli hebben we natuurlijk ook weer een leuke uitdaging voor je, maar deze is iets anders dan normaal, want je kunt iedere week leuke prijzen, beschikbaar gesteld door Daikin, winnen. Wat er verder anders is, lees je in dit artikel. Sprinter Jaco heeft zich nog niet aangemeld voor de nieuwe Maandchallenges, maar gaat naar aanleiding van het interview toch nog even kijken of hij deze maand ook weer mee gaat doen.

De Sprint app is gratis te downloaden in de App Store en Play Store. Start je sessie, help mee met het in kaart brengen van de leukste en veiligste skateroutes en doe mee met leuke challenges! Meer informatie over de skatefunctie in de Sprint app vind je via www.sprintapp.nl.


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan