Tickets
Shop
Nieuws 14 jul 2021

Skeelerronde Otterlo voor tweede jaar op rij afgelast

Het organisatiecomité van de Skeelerronde Otterlo heeft besloten de editie van 2021 niet door te laten gaan. Dit evenement stond gepland op zaterdag 11 september 2021. Ook in 2020 werd de wedstrijd met bijbehorend dorpsspektakel niet georganiseerd. Opnieuw is het coronavirus de luis in de pels.

Foto : Eline Hooghiemstra

"De laatste maanden is er wekelijks vergaderd door ons ambitieuze comité en om dit besluit te moeten nemen voelt als een enorme mokerslag. Ons spectaculair programma was praktisch rond en onze trouwe sponsoren en grote aantal supporters zouden genoten hebben", aldus het organisatiecomité in een persbericht. De gezondheid en de opnieuw aangescherpte maatregelen tegen de verdere verspreiding van het coronavirus gooien net als vorig jaar roet in het eten. 

Grootste obstakel is het handhaven van de 1,5 meter afstand voor het publiek. Bij de bekendmaking van de verdere marathonkalender voor 2021 werd het afschaffen van die maatregel als belangrijke voorwaarde gesteld voor het door laten gaan van de wedstrijden in Otterlo en Steenwijk. Vanuit Steenwijk is nog geen besluit gevallen over 'de Klim', die een week na de wedstrijd in Otterlo gepland stond. Naast de regel om afstand te houden werden vorige week halsoverkop ook de verplichte vaste zitplaatsen bij wedstrijden opnieuw ingevoerd. 

Door omstandigheden is het alweer het derde jaar dat er geen marathon in Otterlo finisht. De afgelopen twee jaar is het coronavirus de boosdoener, een jaar eerder gooide het weer roet in het eten. "We hebben dit besluit met pijn in het hart genomen", laat Rob Hummelen namens het organisatiecomité weten. "Wij willen al onze sponsoren een hart onder de riem steken in deze moeilijke tijden. Dankzij hen kan een evenement als de Skeelerronde Otterlo bestaan. We hebben altijd een beroep kunnen doen op een grote groep trouwe sponsoren in zowel goede als minder goede economische tijden. Wij gaan ervan uit dat we volgend jaar weer een fantastisch evenement neer te zetten voor de skeelersport en we zien jullie graag volgend jaar terug. Pas goed op jezelf en op elkaar!"

 


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan