Tickets
Shop
Nieuws 19 jul 2021

Mareike Thum kondigt afscheid aan ondanks olympische nominatie

Ondanks haar nominatie voor de Olympische Winterspelen heeft Mareike Thum besloten te stoppen met topsport. De 30-jarige Duitse, die haar meeste successen heeft behaald in het inlineskaten, geeft aan dat haar intrinsieke motivatie is afgenomen. "Ik heb geen plezier meer in het rijden van wedstrijden."

Foto : Eline Hooghiemstra

Thum behoort al jaren tot de beste inlineskaters ter wereld. Zo schreef ze twee jaar op rij de wereldtitel op de 1000 meter op haar naam en won ze meerdere wereldtitels en Europese titels op de aflossing. Ook won ze bij de World Games de 500 meter. Een jaar geleden pakte ze op overtuigende wijze het werelduurrecord op de skates. 

Ook op de schaats deed Thum het niet onaardig. De Duitse nam het afgelopen seizoen voor het eerst in haar carrière deel aan een WK Afstanden en eindigde op de 3000 en 5000 meter respectievelijk als dertiende en negentiende. Met die tijden nomineerde ze zichzelf voor de Olympische Spelen van Beijing. "De Olympische Spelen waren nooit een droom voor mij. Ik wilde veel liever een wereldtitel in het inlineskaten en dat is gelukt", vertelt Thum. 

Thum, die in het dagelijkse leven werkt bij de politie in de Duitse deelstaat Hessen, kan geen plezier meer halen uit het rijden van wedstrijden: "Ik wil mezelf niet kwellen. Als ik op de skeelers stap wil ik ervan genieten, anders hoeft het voor mij niet." Ze blijft nog wel actief in de wereld van het inlineskaten. Na het behalen van haar diploma wil ze als trainer aan de slag: "Ik hoop dat daar enkele talenten uit voortkomen die mijn plaats kunnen innemen in het internationale deelnemersveld."

 


Deel dit artikel op
Gerelateerde artikelen
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan