Tickets
Shop
Nieuws 01 aug 2021

Fish trapt olympisch seizoen af met goede tijd in Calgary

Graeme Fish is het olympische seizoen prima begonnen. De 23-jarige Canadees zette bij zijn eerste 5 kilometer van het olympische seizoen, een Time Trial in Calgary, de tijd stil op 6.19,55. Daarmee was hij net iets sneller dan landgenoot Ted-Jan Bloemen (6.20,76).

Foto : Soenar Chamid

Voor Fish, die zijn wereldrecord op de 10 kilometer afgelopen seizoen kwijtraakte aan Nils van der Poel, was het alweer even geleden dat hij deelnam aan een wedstrijd. De Canadees koos ervoor om, vanwege het gevaar van het coronavirus, de World Cups en de WK Afstanden in Nederland aan zich voorbij te laten gaan. De Time Trial in de Olympic Oval betekende alvast een goed begin van het olympische seizoen voor Fish, die over zes maanden goud hoopt te winnen tijdens de olympische 10 kilometer in Beijing.

In Inzell reden de schaatsers van TalentNED voor het eerst dit seizoen een wedstrijd. Evelien Vijn noteerde op de 3 kilometer een tijd van 4.09,59 en was daarmee sneller dan haar jongere ploeggenote Jade Groenewoud, die met 4.15,17 een persoonlijk record reed. Joep Wennemars was de snelste op de 1500 meter. De zoon van voormalig topsprinter Erben versloeg met een tijd van 1.51,40 ploeggenoot Sebas Diniz (1.53,43, PR). Sijmen Egberts (3.52,94) won de 3 kilometer voor Chris Fredriks (3.59,09). Egberts deed dat in een persoonlijk record.

Bekijk hier alle uitslagen.


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan