Tickets
Shop
Nieuws 02 jul 2021

EK-selectie zet puntjes op de i bij Radboud Internationaal Toernooi

Op de openingsdag van het Radboud Internationaal Toernooi hebben Luc ter Haar en Berber Vonk de afvalkoers gewonnen. De twee rijders reden in het nieuwe oranje tenue van de EK-selectie. Het driedaagse evenement in Wervershoof en Medemblik is de laatste voorbereidingswedstrijd voor dat toernooi van start gaat.

Foto : Neeke Smit

Voor de overwinningen van Ter Haar en Vonk werd het toernooi afgetrapt met de 200 meter flying lap. Dit onderdeel, dat niet op het EK verreden wordt, werd gewonnen door Kay Schipper en juniore Fran Vanhoutte. Schipper hield de Belg Indra Médard en zijn broer Rick achter zich. Bij de vrouwen was er eveneens sprake van familiebanden op het podium. Naast de overwinning voor Fran was er een derde plek voor Stien Vanhoutte. Lianne van Loon legde beslag op de tweede plek. 

Bij de junioren B was Angel Daleman de beste. De 14-jarige rijdster is eigenlijk nog kadet, maar zou met haar tijd van 16,990 bij de senioren als tweede zijn geëindigd. Nu hield zij de Belgische Jorun Geerts en Marieke de Vries achter zich. Bret Groot was bij de mannen de beste voor Chris Berkhout en Pelle Bolsius. 

Op de afvalkoers reed met name Peter Michael een sterke wedstrijd. Het Radboud Internationaal Toernooi is de eerste wedstrijd in Nederland waar ook buitenlanders weer welkom zijn. De Nieuw-Zeelander die in de winter voor Team FrySk op het ijs staat liet zien ook op de wieltjes nog goed uit de voeten te kunnen. Hij kon in de finale echter niet op tegen Ter Haar, die de overwinning binnen sleep. Bij de vrouwen was Berber Vonk de rapste. 


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan