Tickets
Shop
Nieuws 28 jan 2021

Team A6.nl neemt afscheid van Leltz en Wagemaker

De Schaatsdames van A6.nl, onder leiding van Klasina Seinstra, bezinnen zich op de toekomst. In coronatijd besefte de ploeg dat de rijdsters te ver van elkaar wonen om makkelijk te kunnen trainen. Het team neemt afscheid van de Noord-Hollandse Beau Wagemaker en Zuid-Hollandse Anne Leltz. Manon Kamminga is in verwachting en blijft achter de schermen nog betrokken bij de ploeg.

Foto : Soenar Chamid

"Iedereen had veel reistijd nodig wat niet altijd ten goede komt van de sporter, de studie of werk en de prestaties", legt ploegenvertegenwoordiger Henk Jan Meijer uit. "Juist nu ontstaan er veranderingen en willen we goed kijken naar de ploeg en de verhoudingen en onze kracht. Het belangrijkste is uitdaging en plezier en een goede samenwerking. Het geloof wat je in elkaar moet hebben, is cruciaal. Ook het trainen met als basis Heerenveen of Friesland lijkt ons een mooie uitdaging, zodat je vaker met elkaar kunt trainen."

De Topdivisieploeg van A6.nl Groot in auto's zou dit seizoen bestaan uit Sandra Dekker, Anne Leltz, Manon Kamminga, Beau Wagemaker en de Italiaanse Francesca Lollobrigida. Yvonne Nauta en Sanne van der Schaar komen uit in de beloftendivisie. Voor Leltz en Wagemaker is er voor volgend seizoen geen plek meer. "Het was een moeilijke keuze, omdat we een prachtige tijd hebben gehad. We hopen dat ze in een andere ploeg weer stappen kunnen maken en blijven ze natuurlijk volgen."

"Voor ons betekent de marathonsport dat wij, maar ook de concurrentie, er met elkaar voor zorgen dat we prachtige wedstrijden laat zien op een sportieve manier. Deze winter bleek onze sport geen topsport, teleurstelling en ongeloof", verwijst Meijer naar het besluit van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. "We denken na... wat gaan we doen en met wie?"


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan