Tickets
Shop
Nieuws 29 jan 2021

Nederlanders ondanks val naar finale mass start

De Nederlandse mannen hebben zich geplaatst voor de finales van de mass start van zaterdag. Jorrit Bergsma en Victor Ramler plaatsten zich in de halve finales op eigen kracht. De vrouwen reden geen voorrondes.

Foto : Sander Chamid

Normaal gesproken zijn de halve finales van de mass start niet zo spannend. Dit keer werd de koers opgeschrikt door een valpartij van wereldkampioen Jorrit Bergsma. Met nog elf ronden te gaan kwam hij in de clinch met de Pool Szymon Palka. "Hij reed tegen me aan en dan lig je zomaar." Hoewel Bergsma even achterop kwam te liggen, lieten de overige rijders hem al gauw terugkomen.

In de tussentijd wist een kopgroep met Haralds Silovs, Andrea Giovannini en Ruslan Zakharov bijna een rondje te pakken. Mede door de inspanningen van Bergsma lukte dat uiteindelijk niet. De Fries finishte vervolgens met gemak als vierde. Hij verwacht dan ook niet dat zijn val gevolgen heeft voor de rest van het weekend. "Ik viel niet hard en schuurde alleen even tegen de binnenboarding aan. Heb alleen een schaafplek en wat schade aan mijn pak."

Debutant Victor Ramler had een minder enerverende voorronde. De 24-jarige Amsterdammer zat de volledige wedstrijd in de rug van Bart Swings en kwam achter de Belg als tweede over de meet. 


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan