Tickets
Shop
Nieuws 24 jan 2021

Krol wint ook 1000 meter, Verbij slaat terug met zilver

Na de 1500 meter van zaterdag heeft Thomas Krol zondag ook de 1000 meter op zijn naam geschreven. De rijder van Team Jumbo-Visma legde de afstand af in 1.07,48 en was daarmee nipt sneller dan zijn ploeggenoot Kai Verbij die 1.07,57 noteerde.

Foto : Soenar Chamid

De gevreesde Rus Pavel Kulizhnikov, wereldrecordhouder op de 500 en 1000 meter, moest genoegen nemen brons (1.07,63). Hij raakte in december besmet met het coronavirus en is nog niet helemaal op zijn oude niveau. Hein Otterspeer reed de vijfde tijd (1.08,23), gevolgd door Wesly Dijs (1.08,43) en Dai Dai N'tab (1.08,47).

Voor Krol was het zijn vierde gouden medaille op de 1000 meter in het wereldbekercircuit. Hij won eerder dit seizoen ook al de Nederlandse titels op de 1000 en 1500 meter en vorige week werd de 28-jarige sprinter nog Europees kampioen sprint. 

"Winst is winst, maar deze zege moest wel uit mijn tenen komen", gaf Krol toe bij de NOS. "Het was een fantastische strijd tussen twee vrienden tot aan de finish. Dat ik nu Kulizhnikov heb verslagen, maakt deze overwinning extra mooi. Het is altijd spannend als hij meedoet en het was alweer een tijdje geleden dat ik van hem had gewonnen."

Krol vond het niet zo vreemd dat Nederland bij het eerste wereldbekerweekeinde grossierde in goud, zilver en brons. "We hebben hier heel snel geschakeld toen bleek dat een normaal seizoen vanwege het coronavirus niet mogelijk was. Onze kalender werd helemaal omgegooid en opnieuw ingedeeld, waardoor we geen tijd kregen om achterover te leunen. We moesten meteen scherp zijn en blijven en dat zie je nu terug in onze resultaten."


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan