Tickets
Shop
Nieuws 23 jan 2021

Krol voert Nederlandse clean sweep aan op 1500 meter

Thomas Krol heeft bij de wereldbekerwedstrijd in Heerenveen met overmacht de 1500 meter geworden. In een duel met Patrick Roest verbrak hij bijna het baanrecord van Kjeld Nuis. Met 1.43,24 bleef hij maar net boven de 1.43,00 die Nuis in maart op de klok zette.

Foto : Sander Chamid

Roest, die 1,2 seconde moest toegeven op Krol, eindigde met 1.44,45 op de tweede plaats. Wereldrecordhouder Nuis finishte als derde met een tijd van 1.44,66. Wesly Dijs en Louis Hollaar maakten het Nederlandse feest compleet door de vierde en vijfde plaats in beslag te nemen.

"We reden alle vijf een superrace", stelt Krol na afloop. De rijder van Team Jumbo-Visma was zich er echter wel van bewust dat niet alle internationale concurrenten in Heerenveen aan de start stonden. "Met Zhongyan Ning, Denis Yuskov en Min-seok Kim heb je nog drie mannen die normaal gewoon top-5 rijden. Maar ook Wesly en Louis rijden een hele goede, dus deze uitslag is echt wel een luxe."

Over zijn eigen race was de kersverse Europees kampioen sprint nog niet helemaal tevreden, ondanks het feit dat hij meer dan een seconde voorsprong had op zijn naaste concurrenten. "Mijn eerste ronde was wat minder. Hier en daar moest ik wat inhouden omdat het ijs onder me wegbrak. Het baanrecord had er misschien wel ingezeten, dus dat is toch wel een klein beetje jammer." Toch was hij tevreden. "Het verschil waarmee ik win is natuurlijk super. Dat geeft me een heel goed gevoel."

Voor de mannen die hopen dat Krol te vroeg piekt, heeft de middellangeafstandsspecialist een vervelende boodschap. "Aan de andere kant is dit maar een wereldbeker. Ik wil me hier niet teveel op blind staren. Dit is een tijd en er had misschien iets meer ingezeten, maar ik ben hartstikke blij en tevreden hiermee."


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan