Live
Shop
Nieuws 12 jan 2021

Britse ploeg reist niet naar EK Shorttrack

Na Arianna Fontana zal ook Elise Christie niet meedoen aan het EK Shorttrack. Maandagavond maakte de Britse schaatsbond bekend dat de volledige ploeg is teruggetrokken van het EK. Ook de nationale trainingen zijn voor in ieder geval drie weken opgeschort.

Foto : Soenar Chamid

Uiteraard is het coronavirus de reden van afzegging. "De snelle toename in de besmettingscijfers in Groot-Brittannië, voortgestuwd door een nieuwe variant, heeft grote druk gezet op het zorgstelsel. Als een nationaal bestuursorgaan moeten we de gezondheid en veiligheid van onze atleten voorop stellen en dit moeilijke besluit nemen", stelt de bond. 

Net als de Italiaanse Fontana, die eerder deze week al besloot niet naar Gdansk te gaan, zijn de Britten ook bang dat hun voorbereiding op het WK door het EK verstoord kan worden. Als er bij een van de sporters corona geconstateerd wordt of als de situatie in het Verenigd Koninkrijk nog verder verslechtert, zou de ploeg als gevolg van reisrestricties voor langere tijd in Polen vast kunnen zitten. Door niet deel te nemen aan het EK voorkomt de bond dat ze in die situatie terechtkomt. 

De Nederlandse ploeg doet wel mee aan het EK dat van 22 tot en met 24 januari in Polen gehouden wordt. De Nederlandse deelnemers aan de individuele afstanden zijn uit Sjinkie Knegt, Itzhak de Laat, Dylan Hoogerwerf, Suzanne Schulting, Xandra Velzeboer en Selma Poutsma. Rianne de Vries, Georgie Dalrymple, Friso Emons en Jens van 't Wout staan ingeschreven voor de aflossing. 


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan