Tickets
Shop
Nieuws 19 feb 2021

Westenbroek voor twee jaar naar Reggeborgh

Stefan Westenbroek schaatst het komend seizoen in het groen-zwart van Team Reggeborgh. De junior, die overkomt van TalentNed van trainer Robin Derks, heeft een contract getekend voor twee jaar bij de ploeg van Gerard van Velde.

De 18-jarige Westenbroek is een specialist op de 500 meter. "En ik hoop de komende jaren ook sterker te worden op de 1000 meter", klinkt het ambitieus in het persbericht van de ploeg. De geboren Ommenaar heeft voor Reggeborgh gekozen om de uitstraling van de ploeg en omdat trainer Van Velde hem erg aansprak. "Ik heb er hartstikke veel zin in en hoop dat het een mooi seizoen gaat worden."

Westenbroek deed afgelopen seizoen al mee aan het Daikin NK Sprint en de Daikin NK afstanden bij de senioren. Bij dat laatste toernooi zette hij tevens een Nederlands record voor junioren neer. Over de twee 500 meters wist hij een sneller klassement te rijden dan Kai Verbij in 2013 had gereden bij het olympisch kwalificatietoernooi. Naast zijn schaatscarrière volgt Westenbroek een MBO-opleiding Sport & Bewegen in Enschede, waar hij ook woont.

De jonge sprinter is de eerste aanwinst van Team Reggeborgh, dat een groot deel van de ploeg voor het aanstaande olympische seizoen al rond heeft. Kjeld Nuis, Ireen Wüst, Femke Kok, Janno Botman, Mathias Vosté, Wesly Dijs en Gijs Esders beschikken allen over een doorlopend contract. Ronald Mulder en Michelle de Jong hebben eveneens een optie om te verlengen. 

Bekijk hier het transferoverzicht langebaan.


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan