Tickets
Shop
Nieuws 14 feb 2021

Verhaegh en Van Geffen behalen WK-limiet

Het ijsdanspaar Chelsea Verhaegh en Sherim van Geffen heeft op de LuMi Dance Trophy in Odessa de technische score behaald voor kwalificatie voor de WK Kunstrijden. Op de ritmische dans had het duo eerder al voldaan aan de limiet, maar nu zijn ook de vereiste punten bereikt op de vrije dans.

Foto : Piet van Es

Op hun laatste wedstrijd in december in Minsk kwamen Verhaegh en Van Geffen - tot hun eigen verrassing - slechts 0,06 punten tekort om te voldoen aan de technische score (TES) van 47 punten. In Odessa werd de vrije dans zaterdag beoordeeld met een TES van 50,73 punten en kwam de kür uit op 86,85 punten. Met een totaalscore van 143,83 punten (56,98 voor de ritmische dans) eindigde het duo op de vijfde plaats. Op de Winter Star in Minsk had het paar de punten voor de ritmische dans al binnen. Over twee weken komen Verhaegh en Van Geffen in actie op de Challenge Cup in Den Haag.

De 16-jarige Lindsay van Zundert startte dit weekeinde op de Celje Open in Slovenië. Op zaterdag eindigde de Etten-Leurse op de korte kür, met een val, op de vijfde plaats. Met een technische score van 29,18 punten slaagde ze er net niet in om de vereiste score van 30 punten te behalen. Het zal voor Van Zundert aankomen op de Challenge Cup, waar ze de strijd aangaat met Niki Wories. Een dag later revancheerde Van Zundert zich op de lange kür met een eerste plaats en de totaalscore van 164,43 punten boekte ze haar tweede overwinning seniorenoverwinning van dit seizoen.


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan