Tickets
Shop
Nieuws 24 feb 2021

Team Smit Consultancy / Husqvarna versterkt zich met Wagemaker

Beau Wagemaker maakt komende winter de overstap naar Team Smit Consultancy / Husqvarna. In januari werd bekend dat er geen plek meer voor haar was bij Team A6.nl Groot in auto's.

Foto : Sander Chamid

De 24-jarige schaatsster uit Hoogkarspel maakt nu de overstap naar Team Smit Consultancy / Husqvarna. De sfeer binnen de ploeg en een aantal goede gesprekken over haar kansen en mogelijkheden gaven de doorslag, meldt het team. "We zijn erg blij met de komst van Beau, ze heeft verschillende kwaliteiten en krijgt bij ons de mogelijkheid om voor eigen kansen te rijden. Met deze samenstelling kunnen we mooie dingen laten zien op kunstijs, maar de pijlen staan ook zeker gericht op natuurijs", aldus ploegleider Jorrit Venema.

De Topdivisieploeg is na de komst van Wagemaker rond en bestaat verder, net als afgelopen seizoen, uit Bianca Roosenboom, Loes Adegeest en Corina Strikwerda. Malou Hiemstra maakte begin februari bekend te stoppen met marathonschaatsen. Bij de beloftenploeg heeft Eva Olde Hampsink eveneens aangegeven dat ze gaat stoppen. Het team gaat nog op zoek naar versterking. Babette Buitenhuis, Thirza Gorkink en Loes Busser blijven komend seizoen uitkomen in de kleuren van Team Smit Consultancy / Husqvarna. 

Klik hier voor het transferoverzicht marathon. 


Deel dit artikel op
Gerelateerde artikelen
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan