Tickets
Shop
Nieuws 16 feb 2021

Robin Snoek doet stapje terug: 'Sluit een hoofdstuk af'

Marathonploeg Skate4AIR moet voor het nieuwe seizoen op zoek naar een versterking. Robin Snoek verruilt het groene beennummer namelijk voor een blauw beloftenummer. "Ik wil de sport meer vanuit ontspanning en met iets minder druk erachter beleven."

Foto : Sander Chamid

De 28-jarige Snoek speelde al een tijdje met de gedachte om zijn schaatscarrière op een lager pitje te zetten. Zijn aankondiging om het A-peloton te verlaten kwam dan ook niet voor al zijn ploeggenoten uit de lucht vallen. "De afgelopen jaren heb ik vooraan meegedaan, al moest ik er veel voor doen en laten. Nu kom ik in een fase van mijn leven waarin andere dingen ook belangrijk zijn. De laatste tijd ging het schaatsen me meer moeite kosten. Vanaf nu ga ik meer werken en is het schaatsen iets meer voor de hobby."

Bij Skate4AIR verhuist Snoek dus van de A-ploeg naar de B-ploeg. Daar hoopt hij bij te dragen aan de stijgende lijn die zijn ploeg de afgelopen jaren laat zien. Met onder meer de jonge Igor Baars hopen ze bij de beloften komend seizoen mee te doen om de prijzen. "Veel A-rijders willen niet meer bij de B's schaatsen, ik blijf het wel lekker doen. Ik hou van de sport en train graag. Het voelt ook niet echt als stoppen, al sluit ik wel een hoofdstuk af. Nu ik in de topdivisie vooraan heb meegedaan, wil ik daar niet als pelotonvulling blijven rondrijden."

Op de verhuizing van Snoek na blijven de ploegen van Skate4AIR voor volgend seizoen nagenoeg gelijk. In de topdivisie verdedigen Bart van der Vlugt, Axel Koopman, Stefan Wolffenbuttel en Danny Stam de kleuren van de ploeg. Simon Borsen zegt het schaatsen vaarwel. Bij de beloften rijden verder Tijs van der Steen, Igor Baars en Olof Gerritsen. De ploeg is nog op zoek naar een vervanger van Snoek voor de topdivisieploeg. 

Bekijk hier het transferoverzicht marathon.


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan