Tickets
Shop
Nieuws 26 feb 2021

Marrit Fledderus herenigd met Femke Kok bij Reggeborgh

Marrit Fledderus maakt de overstap van het Development Team Fryslân naar Schaatsteam Reggeborgh. De Friese sprintster heeft een contract getekend voor twee jaar bij de ploeg van Gerard van Velde.

De 19-jarige Fledderus hoefde niet lang na te denken over de overstap. “Het is een superleuk team met een goede uitstraling. Met Gerard van Velde als trainer en zoveel goede schaatsers om me heen, denk ik dat daar ik daar zeker kan groeien”, zegt ze.

De schaatsster uit Sint Nicolaasga heeft de 500 meter als specialiteit, maar wil zich de komende
jaren ook meer op de 1000 meter gaan focussen. Bij Schaatsteam Reggeborgh wordt Fledderus herenigd met oud-ploeggenoten Femke Kok en Michelle de Jong. "Met Femke heb ik vier jaar in een team gezeten en met Michelle drie jaar, dus dat is echt wel een hele tijd. Ik vind het heel mooi dat we nu weer bij elkaar komen.”

Vorige maand maakte de jonge schaatsster al haar debuut in het wereldbekercircuit op de 500 meter. Op het WK Kwalificatietoernooi eindigde ze als zevende, maar door afmeldingen van Jorien ter Mors en Jutta Leerdam mocht ze alsnog in actie komen. In haar twee optredens in de A-groep eindigde ze verdienstelijk als elfde en veertiende, nadat ze zich dit seizoen al met zeven tienden had verbeterd op de kortste afstand. 

Bekijk hier het transferoverzicht langebaan.


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan