Tickets
Shop
Nieuws 23 feb 2021

Marathonploeg OCRE / Van der Steen alleen verder met beloftenrijders

Als er komende winter weer marathons geschaatst mogen worden, is dat zonder het Topdivisieteam van OCRE / Van der Steen. Na het wegvallen van twee rijdsters is besloten dat de ploeg ophoudt te staan. "Het was daarom nu de hoogste tijd om de meiden in te lichten, zodat zij nog volop kansen hebben op een plekje bij een ander team", aldus het bericht van de ploeg.

Foto : Hidde Muije

Team OCRE / Van der Steen, dat de afgelopen jaren zowel in de Topdivisie als bij de beloften uitkwam, zag weinig kansen om voor komend seizoen een compleet programma aan te bieden. Ploegleider Eyelien Bekkering-De Ruiter wil er geen knutselwerk van maken en heeft de rijdsters nu duidelijkheid gegeven. 

Van de vier schaatssters uit de Topdivisieploeg hebben Sara van Vliet en Denise van der Hulst ambities om op het hoogste niveau actief te blijven. Zij geven allebei aan dat ze het ontzettend jammer vinden, maar dat ze het besluit wel begrijpen. "Het is een heel raar jaar geweest en je weet dat veel bedrijven het moeilijk hebben", aldus Van der Hulst. Vera Otten stopt met marathonschaatsen en Lynn Dekker wil een stapje terug doen naar de beloften. 

De beloftenploeg, bestaande uit Leonie Beers, Muriël Meijer, Hilde-Marije Dijkstra en Amber Siegers, gaat in principe wel door, al wordt nog gekeken naar de exacte invulling en naamgeving. Bekkering-De Ruiter streeft er naar om deze meiden die nooit één wedstrijd samen hebben geschaatst, komende winter wel gezamenlijk in actie te laten komen. Er worden nog nieuwe sponsoren gezocht. "Het is een mooie groep die graag bij elkaar wil blijven. Voor een beloftenploeg heb je een kleiner budget nodig, dus dat kun je makkelijker rondbreien met diverse kleinere sponsoren", aldus Bekkering-De Ruiter. 

Bekijk hier het transferoverzicht marathon.


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan