Tickets
Shop
Nieuws 27 feb 2021

Kelly Schouten zegt marathonpeloton vaarwel

Na acht jaar neemt Kelly Schouten afscheid van het marathonschaatsen. Dat maakt de 26-jarige Noord-Hollandse bekend via haar Instagram.

Schouten maakte in seizoen 2019/2020 de overstap naar destijds Team easyJet en werd daar herenigd met haar nichtje Irene. "Omdat je familie bent, help je elkaar met alles. Irene helpt mij op technisch vlak en geeft ook vaak wel aan achter wie ik het beste aan kan als het een zware training wordt. Op mijn beurt kan ik dat in de marathon weer terugbetalen", vertelde ze aan het begin van dat seizoen. 

Het bleek direct ook haar meest succesvolle seizoen. Met een overwinning op haar thuisbaan in Hoorn in de derde etappe van de Trachitol Trophy legde ze de basis voor een uitstekend eindklassement. Ze reed een dag in het leiderspak, maar moest in het klassement haar ploeggenote Marijke Groenewoud voor laten gaan. In het eindklassement om de KPN Marathon Cup eindigde ze achter Imke Vormeer eveneens op de tweede plaats. 

Schouten heeft in totaal drie overwinningen behaald op kunstijs. Naast de dagzege in Hoorn ook een overwinning in Deventer (2017) en Haarlem (2015). In 2018 dacht ze al eens aan stoppen, maar besloot ze toch nog door te gaan. Nu hangt ze haar schaatsen definitief aan de wilgen om zich te richten op andere dingen.

Naast haar actieve carrière was Schouten de afgelopen jaren ook actief als inlineskatetrainster bij het KNSB Talent Team Noordwest. Die rol vervult ze ook komende zomer. Zelf was Schouten ook een verdienstelijk inlineskatester. Al bij de junioren grossierde ze in nationale titels, waarna ze bij de senioren vooral op de marathons succesvol was. In 2017 boekte ze in Gouda haar enige overwinning. Daarnaast kwam ze diverse keren in actie op de EK's en WK's. 

Klik hier voor het transferoverzicht marathon. 


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan