Tickets
Shop
Nieuws 26 feb 2021

Crispijn Ariëns versterkt voormalig AB Vakwerk

Na het vertrek van Bart Hoolwerf en het stoppen van Frank Vreugdenhil heeft de ploeg van coach Roy Boeve inmiddels een eerste versterking gepresenteerd. Crispijn Ariëns komt over van de ploeg van Royal A-ware, de ploeg van Jillert Anema.

Foto : Neeke Smit

Ariëns sluit vanaf 1 mei aan bij de formatie van coach Roy Boeve. In het verleden werkte Crispijn ook al samen met Boeve en Gary Hekman. “Gary en ik kennen elkaar al 17 jaar en zijn goed bevriend. Ik denk dat we elkaar goed aanvullen en elkaar beter maken, dus toen de ploeg mij benaderde was de keuze snel gemaakt. Het zijn allemaal stuk voor stuk klasbakken en daar wil ik graag onderdeel van uitmaken.”, zegt Ariëns.

“Tijdens mijn tijd bij de Van Werven-schaatsploeg schikte ik mijzelf vaak in de rol van knecht. Ik ben toen vertrokken om ook zelf te gaan winnen, om een winnaar te worden. Dat is gelukt.” Met diverse zeges op kunstijs, natuurijsklassementen en als grootste overwinning de Alternatieve Elfstedentocht in 2017, weet hij inmiddels wat winnen is. Het komende seizoen wil hij dan ook niets liever dan samen met zijn nieuwe ploeg wedstrijden winnen.

Teammanager Teun Breedijk is ook blij met de komst van Ariëns. “Crispijn heeft laten zien dat hij een topper is op zowel natuur- als kunstijs. Hij kan zowel wedstrijden winnen als hard werken voor de ploeg. Hij is een van de beste marathonschaatsers van dit moment, en we zijn dan ook blij dat we hem in ons topteam hebben.”

Met de komst van Ariëns bestaat de ploeg voorlopig uit vijf namen. Naast Hekman staan ook Evert Hoolwerf, Willem Hoolwerf en Luc ter Haar onder de hoede van Boeve. De afgelopen jaren kwam de ploeg in de groene kleuren van AB Vakwerk in actie, maar de hoofdsponsor heeft in januari aangegeven het aflopende contract niet te verlengen. Het uitzendbureau blijft als subsponsor wel aan de formatie verbonden. 


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan