Tickets
Shop
Natuurijs 12 feb 2021

Combibaan in Hengelo eindelijk open: 'Het is prachtig ijs geworden'

Bij de combibaan in Hengelo is men al de hele week druk bezig met het prepareren van de natuurijsbaan. Donderdagavond moesten de laatste wakken nog gedicht worden. De volgende ochtend kon de baan, na dagen hard werken, eindelijk open.

Foto : Isa Groenewoud

"Het is prachtig ijs geworden dankzij de Zamboni. Vanmorgen zakte de machine weg, maar die kon gelukkig weer vlotgetrokken worden", vertelt de trotse ijsmeester George Bouret. "Over anderhalf uur kunnen we open, dan hebben we een geweldige ijsvloer."

Wanneer de eerste schaatsers niet veel later arriveren is de stemming uitgelaten. Iedereen is blij dat er op natuurijs geschaatst kan worden. "Geweldig! Dit is echt een droom die uitkomt voor alle schaatsliefhebbers. Zeker nu de ijsbaan in Enschede dicht is", glundert Hengelose IJsclub-lid Ellie Scholten.

De rest van de dag, en naar verwachting ook komend weekend, kan er geschaatst worden in verschillende tijdsblokken. Leden van de club, maar ook bezoekers, kunnen reserveren via de website om te komen schaatsen. Een overzicht van alle natuurijsbanen die open zijn, vind je hier


Deel dit artikel op
Gerelateerde artikelen
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan