Tickets
Shop
Nieuws 16 feb 2021

Boutin laat WK Shorttrack schieten: 'Belangrijk om naar jezelf te luisteren'

Kim Boutin staat volgende maand niet aan de start van de WK Shorttrack in Dordrecht. De 26-jarige Canadese laat op sociale media weten dat ze zich richt op het belangrijkste doel: de Olympische Spelen van 2022 in Beijing.

Foto : International Skating Union

"Het is een weloverwogen beslissing en ik ben ervan overtuigd dat dit de juiste keuze is", schrijft Boutin in een Instagrampost. "Het voelde afgelopen jaar alsof ik in een achtbaan zat met die coronapandemie. Ik vind dit een perfecte moment om een stap terug te doen. Mijn doel is duidelijk: ik wil op het hoogtepunt van mijn mentale en fysieke fitheid zijn voor de Olympische Spelen in 2022. Ik geloof echt dat het plan dat we opstellen mij daartoe in staat zal stellen."

Op de WK Shorttrack van 2019 in Sofia werd Boutin derde in het eindklassement. Ze veroverde zilver op de 1500 meter en brons op de 1000 meter. Vorig seizoen sleepte de Canadese zeven gouden medailles binnen op de World Cups en verbeterde ze het wereldrecord op de 500 meter. Vanwege de coronapandemie waren wedstrijden in Canada dit seizoen niet mogelijk en werden alle wereldbekerwedstrijden geschrapt. "Het is belangrijk om naar jezelf te luisteren. Dat heb ik altijd gedaan en het heeft zijn vruchten afgeworpen. Jullie zullen een geweldig team van jonge schaatsers zien op de WK. Die meiden blijven indruk op mij maken", besluit Boutin. 

Het Canadese team dat meedoet aan de WK bestaat uit Courtney Sarault, Alyson Charles, Florence Bunelle, Danaé Blais, Claudia Gagnon, Camille De Serres-Rainville, Charles Hamelin, Steven Dubois, Maxime Laoun, William Dandjinou, Jordan Pierre-Gilles en Pascal Dion.


Deel dit artikel op
Gerelateerde artikelen
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan