Tickets
Shop
Fans 10 dec 2021

Schaatsers op social: records verpulveren en voorbereiden op Calgary

Schaatsers en inlineskaters houden hun volgers via verschillende social media-kanalen op de hoogte van hun bezigheden. Schaatsen.nl blikt in 'schaatsers op social' wekelijks terug op wat er zoal gedeeld is. Volg jij ons al op Instagram via @schaatsen.nl?

Afgelopen weekend was de World Cup in Salt Lake City waar er verschillende records zijn gereden. Zo verbrak Femke Kok tot twee keer toe het Nederlandse record op de 500 meter. Thijsje Oenema neemt waardig afscheid van haar Nederlands record.

Nils van der Poel heeft geheel in stijl het wereldrecord van Ted-Jan Bloemen verbroken.

Ondertussen heeft Kjeld Nuis (iets te veel?) genoten van de Amerikaanse maaltijden. 

Een World Cup-weekend afsluiten met de blokjesleggers van de World Cup in Dordrecht, de Canadese shorttracker Charles Hamelin was de gelukkige die met deze jongens op de foto mocht!

Het langebaanteam van Canada is zich ondertussen aan het voorbereiden op de World Cup in eigen land.

Voordat Sanne in 't Hof en Marwin Talsma doorvlogen naar Calgary, hebben zij nog een mooi fietsritje kunnen maken in Salt Lake City. 

Terwijl veel schaatsers zich aan het voorbereiden zijn voor de World Cup, is Sven Kramer in Italië en nog volop aan het trainen voor het Olympisch Kwalificatietoernooi.

Antoinette de Jong gaat ook niet naar de World Cup in Calgary en is teruggevlogen naar Nederland waar ze de kerstsfeer in huis heeft weten te brengen.

In Nederland heeft het marathonpeloton de Trachitol Trophy afgesloten. Janne Berkhout en Leon Wenteler hebben het Sprintklassement van de Trachitol Trophy gewonnen, gefeliciteerd!

In Thialf heeft het Portugese schaatsteam een trainingskamp geëindigd met de Portugese kampioenschappen. Sommige rijders hadden zo veel progressie geboekt dat ze direct door mochten naar de Junior World Cup.

De Jaap Edenbaan in Amsterdam bestaat deze week 60 jaar. Op de vroege ochtend zijn er al veel fanatieke schaatsers te vinden.

Over fanatieke schaatsers gesproken, door de coronamaatregelen wordt schaatsen voor veel mensen lastig. Maar sommige komen met creatieve oplossingen.

Terwijl Sinterklaas al weer het land uit is, was hij vorige week toch nog op het ijs te vinden. Wie wist trouwens dat Sinterklaas zo goed kon schoonrijden?

 


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan