Tickets
Shop
Kort door de bocht 21 dec 2021

Schorsing shorttrackster Shim, kou op komst

Rubriek van wetenswaardigheden uit de (inter)nationale schaats- en skeelerwereld: het overzicht van de voorbije dagen.

Foto : Soenar Chamid

Schorsing Shim
Tweevoudig olympisch kampioene shorttrack Shim Suk-hee moet vrezen dat ze de Winterspelen van Beijing gaat missen. Shim is door de Zuid-Koreaanse schaatsbond voor twee maanden geschorst vanwege negatieve uitlatingen over coaches en collega-shorttracksters. De straf volgt nadat Shim eerder in opspraak was geraakt door omstreden sms-berichten die ze tijdens de Winterspelen van 2018 had verstuurd. Daarin suggereerde ze voor vals spel te kunnen kiezen in de finale van de 1000 meter. Ze meldde indien nodig een 'vrouwelijke Steven Bradbury' te willen creëren als de race niet naar haar zin zou verlopen. De Australiër Bradbury won op de Spelen van 2002 het goud op de 1000 meter nadat al zijn tegenstanders in de laatste bocht onderuit waren gegaan. Shim kwam in de door Suzanne Schulting gewonnen finale ten val en nam daarbij haar landgenote Choi Min-jeong mee. De Zuid-Koreaanse schaatsbond vond echter geen bewijs voor opzet.

Kou op komst
Het is koud buiten! Toch is de kans dat we de komende dagen kunnen schaatsen op natuurijs klein, verwacht Weer.nl. Wel konden leden van Winterswijkse IJs Vereniging (WIJV) dinsdagochtend enige uren de baan op. Kort voor het middaguur ging de baan weer dicht. De club hoopt de poorten woensdag weer te kunnen openen voor leden en donateurs. Winterswijk had op 11 december de natuurijsprimeur van deze winter. Toen kon er ook enige uren op de baan geschaatst worden. Naar verwachting is het donderdag alweer gedaan met de kou. Wil je weten welke natuurijsbanen geopend zijn? Kijk dan op schaatsen.nl/natuurijs.

IJspret in Leiderdorp (februari 2021) | Foto : Hanneke Mennens

Ledenraad KNSB stelt jaarrekening vast
De Ledenraad van de KNSB heeft op 16 december de jaarrekening 2020-21 unaniem goedgekeurd. Directeur-bestuurder Herman de Haan gaf een heldere toelichting op de cijfers van het voorbije boekjaar, waarin vanwege de coronapandemie de tering naar de nering werd gezet. Waar rode cijfers waren begroot, kon de KNSB het boekjaar afsluiten met een positief resultaat van 144.000 euro. Hiermee is het weerstandsvermogen verder aangesterkt, dat nu ruim 2,8 miljoen euro bedraagt. 

Jumbo-Visma en AGU intensiveren samenwerking
Naast de wielerploegen, die al sinds 2019 door AGU worden gekleed, breidt het partnership tussen AGU en Team Jumbo-Visma zich vanaf het schaatsseizoen 2022/2023 verder uit met de schaatsers van de hoofdmacht, de opleidingsploeg en het marathonteam. Vanaf april 2022 beschikken zij niet alleen over de supersnelle schaatspakken van AGU, ook aan geschikte trainingskleding voor het fietsen, hardlopen en skeeleren is gedacht. Daarnaast is er speciaal voor de schaatsers een casual lijn ontwikkeld, bestaande uit onder andere winterjassen, sweaters, trainingsbroeken en t-shirts. 


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan