Tickets
Shop
Nieuws 16 aug 2021

WK Inlineskaten begin november in Colombiaans Ibagué

De WK Inlineskaten in Colombia worden gehouden van 6 tot en met 13 november. Dat heeft wereldbond World Skate bekendgemaakt. Het toernooi heeft ook een nieuwe locatie gekregen. Niet langer is Cartagena de plaats van handeling, maar het centraal gelegen Ibagué is nu de gastheer van het toernooi.

Foto : Neeke Smit

Het is alweer de tweede keer dat de WK een nieuwe datum krijgen. Vorig jaar werd het toernooi vanwege de coronapandemie in extremis afgelast, dit jaar zou de mondiale titelstrijd eigenlijk in september gehouden worden. Na uitvoerig beraad met de lokale organisatie en de autoriteiten is uiteindelijk besloten het toernooi uit te stellen en een nieuwe locatie te zoeken. Die is gevonden in Ibagué, een stad van circa een half miljoen inwoners, gelegen op 1100 meter hoogte op zo'n 200 kilometer van de hoofdstad Bogotá. 

De opzet van de WK is traditioneel. De wedstrijden op de piste beginnen op zaterdag 6 november en duren drie dagen. Daarin worden de 200 meter, 500 meter, 1000 meter, puntenafvalkoers, puntenkoers en aflossing afgewerkt. Na een rustdag wordt de twee dagen daarna verder gestreden op het wegparcours dat om de piste heen ligt. De 100 meter, One Lap, afvalkoers en puntenkoers staan op het programma. De slotdag staat in het teken van de marathon. 

De piste en het wegparcours van Ibagué

Of er bij de WK ook een Nederlandse delegatie aanwezig is, is op dit moment nog niet bekend. Natuurlijk is er de clash tussen het skeeleren en het schaatsen, ook is er nog de nodige onzekerheid over de reissituatie, de status van de coronapandemie in Colombia en de lokale ziekenhuiszorg. De KNSB verwacht in de komende weken een knoop door te hakken over deelname aan het toernooi. Onder anderen de Zuid-Koreanen hebben al te kennen gegeven niet naar Colombia af te reizen. Grootmacht Italië doet dan weer wel aan het toernooi mee.


Deel dit artikel op
Gerelateerde artikelen
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan