Tickets
Shop
Nieuws 07 aug 2021

Klijnstra blijft ongeslagen op NK 100 meter; Nijenhuis klopt Kwant

Moniek Klijnstra heeft voor de vierde keer in haar carrière de 100 meter op het Daikin NK Inlineskaten op haar naam geschreven. De 28-jarige Friezin klopte in de eindstrijd A-juniore Lataesha Narain met een tijd van 11,4 seconden. Bij de mannen ging de titel naar Glenn Nijenhuis. De Heerdenaar versloeg in de finale Rémon Kwant.

Foto : Glenn Wassenbergh

Het NK over 100 meter vond dit seizoen voor de vierde keer in de geschiedenis plaats. In 2016 werd dit korte sprintnummer voor het eerst aan het Nederlands kampioenschap inlineskaten toegevoegd, maar door allerlei omstandigheden gingen de vorige twee edities niet door. Klijnstra won de eerste drie edities en schreef ook de editie van 2021 op haar naam. Ze hield jongeling Lataesha Narain met een verschil van 0,3 seconden achter zich. Narain mocht zich door haar prestatie wel de Nederlands kampioene bij de A-junioren noemen.

Bij de mannen volgde Glenn Nijenhuis olympisch kampioen Michel Mulder, die de edities van 2017 en 2018 won, op. De Heerdenaar klopte in de eindstrijd van de 100 meter Rémon Kwant met een minimaal verschil van 0,07 seconden. Kwant, die vrijdag de one lap had gewonnen, moest genoegen nemen met zilver. Om de strijd om het brons was Teun Schouten net iets sneller dan A-junior Gijs Kamp, die als beste A-junior de Nederlandse titel op zijn naam mocht schrijven. Kamp won vrijdag al goud op de one lap.

Junioren B/Kadetten
Bij de junioren B ging de nationale titel naar Asif Muhammad en Angel Daleman. Voor Muhammad was het zijn eerste nationale titel dit weekend, terwijl Daleman haar tweede titel binnensleepte. Bij de kadetten sprintten Maaike Koelewijn en Sem van Beek naar het goud. 


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan