Tickets
Shop
Nieuws 16 aug 2021

ISU zet streep door Grand Prix kunstrijden in China

De Grand Prix kunstrijden in het Chinese Chongqing gaat dit najaar niet door. Volgens de ISU zijn er vooralsnog te weinig internationale vluchten beschikbaar om naar China te kunnen reizen.

Foto : International Skating Union

Ook kan door alle relevante voorzorgsmaatregelen omtrent het coronavirus de noodzakelijke 'bubbel' voor alle deelnemers en begeleiders niet worden gerealiseerd. De ISU nodigt andere landen uit om de organisatie van het evenement over te nemen. De Grand Prix in China zou plaatsvinden van 4 tot en met 7 november.

De internationale testwedstrijden op de langebaan van 8 tot en met 10 oktober in Beijing gaan volgens een woordvoerder van de KNSB wel door. Het is nog niet duidelijk wie er namens Oranje in actie zullen komen bij het evenement op de nieuwe olympische piste. Vier maanden later gaan daar de olympische races tijdens de Winterspelen van Beijing 2022 van start.

In het afgelopen schaatsseizoen stonden de WK Afstanden in Beijing gepland als olympisch testtoernooi. Door de coronapandemie werd dat evenement verplaatst naar Heerenveen, waar in januari en februari met succes een Friese 'schaatsbubbel' van ruim een maand werd gecreƫerd.


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan