Tickets
Shop
Shorttrack 21 aug 2021

Charles Hamelin voor elfde keer beste shorttracker van Canada

Op het jaarlijks prijzenfestival van Speed Skating Canada zijn Laurent Dubreuil en Ivanie Blondin (beiden langebaan) uitgeroepen tot de ‘atleten van het jaar’. In de categorie shorttrack is die eer gegaan naar Charles Hamelin en Courtney Sarault. Hamelin mag zich een routinier noemen, als het gaat om deze onderscheiding: hij wint de Marc Gagnon Award voor de elfde keer.

Foto : Foto: Neeke Smit

Daarmee overtreft hij de naamgever van de prijs ruimschoots, want die won zeven keer de titel tussen 1993 en 2002. De 36-jarige Hamelin veroverde tijdens de wereldkampioenschappen in Dordrecht goud op de 1500 meter. “Het is altijd een eer deze prijs te winnen. Toch vind ik het deze keer nog specialer, omdat ik dit jaar de kans had om met Marc Gagnon samen te werken. Zo heb ik van dichtbij kunnen zien hoe groot de passie voor de sport is bij hem”, reageert een trotse Hamelin.

Landgenoot en langebaanatleet Dubreuil heeft de Jeremy Wotherspoon Award voor de tweede keer ontvangen. Onweerstaanbaar toonde hij zich op het kortste nummer tijdens de WK Afstanden in Heerenveen, vervolgens wist hij ook de bronzen plak in te pikken op de 1000 meter. Ivanie Blondins inbreng op de WK mass start (zilver) en in de team pursuit (WK en World Cup) levert haar de Catriona Le May Doan Award op.

“Ik ben er blij mee, na een ontzettend moeilijk seizoen wat we hebben beleefd. Het is vooral dankzij de steun van mijn ploeggenoten dat ik zulke resultaten heb behaald”, zegt Blondin, voor wie het de zesde keer is dat haar de eretitel is toegekend. Courtney Sarault (20) is de winnares van de Nathalie Lambert Award, voornamelijk vanwege haar tweede plaats in het algemeen klassement op de WK shorttrack.


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan