Tickets
Shop
Nieuws 30 aug 2021

Boutin en Dubois prolongeren nationale titel

Kim Boutin en Steven Dubois hebben zich afgelopen weekend gekroond tot Canadees kampioen shorttrack. Tijdens de nationale kampioenschappen in Montréal verdedigden de 26-jarige Boutin en de 23-jarige Dubois met succes hun titel. "Ik ben echt trots op wat ik heb gepresteerd."

Foto : International Skating Union

Voor Boutin waren de prestaties van het afgelopen weekend een bevestiging dat ze weer op de goede weg is na een seizoen zonder wedstrijden. De 26-jarige Canadese koos er namelijk voor om vorig seizoen een stapje terug te doen, zodat ze zich fysiek en mentaal kon opladen richting de Olympische Spelen van Beijing. Een goede keus, zo concludeerde ze na afloop van haar races. "Ik denk dat die pauze mij zowel fysiek als mentaal goed heeft gedaan."

Bij de Canadese kampioenschappen, die vorig seizoen niet door konden gaan vanwege de coronaperikelen, hield Boutin de 21-jarige Courtney Sarault en de pas 17-jarige Florence Brunelle achter zich. Bij de mannen greep Steven Dubois opnieuw de nationale titel dankzij vier eerste plaatsen en vier tweede plaatsen. In het klassement bleef hij Pascal Dion en Jordan Pierre-Gilles voor. Charles Hamelin stapte na de eerste dag uit na een harde val.

Bekijk hier de volledige uitslagen.


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan