De Canadese shorttrackster Kim Boutin zal dit weekend niet in actie komen bij de World Cup in Dordrecht. "Samen met de begeleidende staf hebben we de beslissing genomen dat meer rust en tijd thuis waardevoller zijn in mijn voorbereiding op het WK dan het rijden van de World Cup in Nederland", vertelt ze in een persbericht van de Canadese bond.

Boutin, die aan het begin van het seizoen een wereldrecord reed op de 500 meter, laste in januari ook al een extra rustperiode in vanwege een knieblessure. Destijds sloeg ze het viercontinentenkampioenschap over om fit aan de start te kunnen staan van de resterende World Cups en het WK. De laatste wereldbekerwedstrijd van het seizoen slaat ze nu dus alsnog over. Het wereldkampioenschap wordt van 13 tot en met 15 maart gehouden in Seoul. 

De Canadese vrouwenploeg in Dordrecht bestaat bij afwezigheid van Boutin uit Courtney Sarault, Alyson Charles, Danaé Blais, Claudia Gagnon en Rikki Doak. Bij de mannen komen onder anderen Steven Dubois, Charles Hamelin, Pascal Dion en Cédrik Blais in actie. 

Ook van andere landen zullen de toppers op het Dordtse ijs in actie komen. De Chinezen, Russen en Koreanen reizen op volle sterkte af naar de Sportboulevard en zullen het de Nederlandse shorttrackers moeilijk gaan maken. Europese toppers die in Dordrecht op het ijs zullen verschijnen zijn de Liu-broertjes, Elise Christie en Martina Valcepina. De Nederlandse selectie, met Sjinkie Knegt en Suzanne Schulting, werd maandag bekendgemaakt.

Lees donderdag onze uitgebreide voorbeschouwing op de World Cup in Dordrecht.