Tickets
Shop
Nieuws 12 apr 2021

Van 't Wout en Huisman toegevoegd aan selectie NTS

De Nationale Trainingsselectie Shorttrack (NTS) van bondscoach Jeroen Otter is de voorbereidingen op het nieuwe seizoen begonnen in licht gewijzigde samenstelling. Jens van 't Wout en Kay Huisman hebben zich bij de NTS aangesloten; van Dennis Visser en Koen Slootweg is afscheid genomen.

Foto : Sander Chamid

Shorttrack TeamNL, bij het laatste WK in Dordrecht goed voor zes gouden medailles, blijft hierdoor in omvang hetzelfde. In het olympische seizoen 2021/2022 heeft bondscoach Otter 6 vrouwen en 11 mannen in zijn equipe. Zijn rijders zijn deze week officieel begonnen met hun trainingen voor het nieuwe seizoen. 
 
Nieuwkomer Jens van 't Wout (19 jaar) is afkomstig van het KNSB Talent Team Noord. Hij was afgelopen seizoen al deels bij de NTS aangesloten en maakte deel uit van het relayteam dat in Dordrecht wereldkampioen werd. Kay Huisman (23) is helemaal nieuw in de NTS, hij komt over van het KNSB Talent Team Midden.

Voor de komende maanden staan diverse trainingskampen op het programma. De eerste officiële wedstrijd staat reeds gepland voor 1 tot en met 3 oktober: de International Invitation Cup in Heerenveen. Hoogtepunt van het seizoen worden natuurlijk de Olympische Spelen in Beijing, waar de shorttrackers in actie komen van 5 tot en met 16 februari 2022.
 
De eerste vier World Cups, die alle gelden als olympische kwalificatiewedstrijden, worden verreden in Beijing (21–24 oktober), Nagoya (28-31 oktober), Debrecen (18–21 november) en Sportboulevard Dordrecht (25–28 november). Het EK is in Dresden (14-16 januari) en het WK in Montréal (18-20 maart).

De complete nationale selectie bestaat het komend seizoen uit de volgende shorttrackers:
 
Vrouwen
Georgie Dalrymple, Yara van Kerkhof, Selma Poutsma, Xandra Velzeboer, Suzanne Schulting, Rianne de Vries.
 
Mannen
Daan Breeuwsma, Jasper Brunsmann, Friso Emons, Dylan Hoogerwerf, Kay Huisman, Sjinkie Knegt, Itzhak de Laat, Sven Roes, Bram Steenaart, Jens van 't Wout, Melle van 't Wout.

Volg Shorttrack TeamNL op weg naar de Olympische Spelen via hun eigen Instagram-pagina.


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan