Tickets
Shop
Nieuws 23 apr 2021

SKATETIJD! tijdens Koningsspelen: 'Leerlingen al enthousiast gemaakt'

Tijdens de Koningsspelen werd er vandaag volop gebruik gemaakt van de karren van SKATETIJD! Dit initiatief is opgezet om kinderen op een leuke en veilige manier kennis te laten maken met skaten. Basisscholen kunnen zich aanmelden voor een skeelerclinic die wordt gegeven bij een vereniging in de buurt of op de school zelf. Honderden kinderen in Nederland trokken de skeelers aan om te gaan skaten.

Foto : Isa Groenewoud

Bij ijsclub D'n Ouwe Wiel in Herwijnen is voorzitter Teus van Horssen al sinds vorige week druk bezig met de clinics. "Per dag komt er één school met verschillende klassen. We hebben nu vijf scholen gehad en volgende week komen er nog meer." Als onderdeel van het Koningsspelen-programma mochten de kinderen vandaag naast het reguliere voetbal en trefbal ook skeeleren. "De leerlingen vinden het fantastisch. Het skaten leeft helemaal in het dorp nu." De vele clinics leveren de vereniging ook nog wat op. "De komende tijd zitten onze proeflessen helemaal vol. Het is natuurlijk voor ons als club ook hartstikke mooi om op die manier wat extra leden binnen te halen."

Skeelerclinic in Herwijnen

Ook in Amsterdam zijn de skateclinics een succes merkt docent David Rocca van de Alexander Roozendaalschool. "Ik heb mijn leerlingen de afgelopen twee weken al enthousiast gemaakt voor het skeeleren vandaag. De meeste kinderen vinden het erg leuk." Op de school zijn ongeveer honderdvijftig leerlingen die de skates aan trekken. De clinics worden door de school zelf verzorgd. "Ik wilde graag een keer gaan skaten met de leerlingen en daarvoor heb ik de KNSB benaderd. Zij vertelden mij over de skatekarren en zodoende is het balletje gaan rollen."

Bij de organisatie van SKATETIJD! zijn ze blij met de grote vraag naar de clinics vertelt Geert Jan Muskens. "Door de coronacrisis is het skaten onder de jeugd een stuk populairder geworden. En ook het mooie weer van afgelopen tijd zorgde voor meer skeeleraars onder de jeugd." In de clinics wordt ook aandacht besteed aan veiligheid. "We merken dat scholen daar erg blij om zijn. Dat is ook één van de redenen dat de clinics zo goed worden ontvangen." De karren, gevuld met skates en bescherming, zijn gratis te gebruiken voor scholen. Daarnaast zijn er ook masterclasses beschikbaar die docenten en buurtsportcoaches kunnen volgen. "Op die manier kunnen de scholen ook zelf clinics aanbieden."


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan