Tickets
Shop
Nieuws 17 apr 2021

Jeugd enthousiast over testevenement: 'Ook wel leuk zonder ouders'

Onder een stralend lentezonnetje is voor de inlineskaters het wedstrijdseizoen van start gegaan. Het testevenement voor de jeugd had alle elementen van een normale wedstrijd in zich, toch zorgden alle coronaregels voor een sobere sfeer. De rijders zelf waren echter dolenthousiast. "Eindelijk weer een wedstrijd. In de auto zat ik al te trillen. Ik was heel zenuwachtig", aldus de winnaar bij de kadetten Robin Metz.

Foto : Neeke Smit

Met een negatieve coronatest in de hand moesten de jeugdige deelnemers hun ouders bij de ingang van de inlinepiste vaarwel zeggen. Publiek was niet toegestaan, omdat ondanks de negatieve test alle huidige coronaregels wel van kracht bleven. Vanwege de anderhalvemeterregel konden er dus maar een beperkt aantal mensen onder het dak van het Inlineskatecentrum. Het leidde vooraf al voor veel vragen bij de organiserende sectie inlineskaten van de KNSB.

Buiten de hekken ontstond er al gauw een groep ouders die toch een glimp van hun kroost probeerden op te vangen. Helaas voor hen werden ze al gauw weggestuurd door de lokale boa's. "Maar het belangrijkste is dat ze weer kunnen rijden", vertelde een ouder die vanuit Zuid-Holland met drie kinderen de reis naar Friesland had gemaakt. "Het is ook sociaal heel belangrijk dat ze elkaar weer zien."

Vanuit de auto of het grasveldje even verderop schakelden ze dan maar in op de livestream, die verzorgd werd door de organiserende club Lindenoord uit Wolvega. Op die beelden zagen ze dat Maaike Koelewijn en Robin Metz (kadetten) en Angel Daleman en Asif Muhammad (jeugd) de dagklassementen op hun naam schreven.

Daleman was na afloop zeer te spreken over de organisatie. "Toen ik ging testen gisteren ging het fout, dus het was wel even spannend. Maar de test was negatief en we zijn hier naartoe gereden. Soms is het ook wel leuk zonder ouders langs de kant. Je wordt toch een beetje door ze beïnvloed." Koelewijn sloot zich daar bij aan. "Het testen is niet zo erg. Zolang je maar een wedstrijd mag rijden is het prima."

Bekijk de volledige uitslagen hier.
De wedstrijden terugkijken kan hier.


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan