Tickets
Shop
Nieuws 07 apr 2021

Inzell en Hamar hebben planning voor zomerijs rond

De ijsbanen in Inzell en Hamar hebben hun plannen voor de zomer van 2021 bekendgemaakt. Beide ijsbanen bieden in juli en augustus zomerijs aan. De twee locaties trekken doorgaans veel ploegen en individuele schaatsers die ook in de zomer aan hun techniek en conditie willen werken.

Foto : Neeke Smit

De Max Aicher Arena in Inzell heeft op 17 juli de primeur. Dan opent de ijsbaan haar deuren. De baan blijft vervolgens drie weken geopend tot en met 8 augustus. Het Vikingschip in Hamar opent iets later op 30 juli, maar laat het ijs liggen tot en met 15 augustus. 

Ondanks alle planningen houdt men nog wel een belangrijke slag om de arm. Alles hangt af van de ontwikkeling van de coronapandemie. In Inzell gaat men uit van de maatregelen zoals die in de herfst van 2020 van kracht waren. Tijdens het voorseizoen vertrokken veel Nederlandse schaatsteams halsoverkop uit het Duitse stadje toen de ijsbaan wegens besmettingen bij diverse ploegen, waaronder Team Reggeborgh, de deuren moest sluiten. 

Ook op andere banen kan er deze zomer geschaatst worden. In Polen ligt er van 7 juli tot en met 8 augustus ijs op de baan van Tomaszów Mazowiecki. Na de technische problemen van het afgelopen seizoen streeft men in Calgary naar een datum in juli om de nationale ploeg weer het ijs te laten betreden. In augustus zal de baan vervolgens ook voor het publiek toegankelijk zijn. De Olympic Oval in Salt Lake City gaat op 3 mei al open. 

Nederlands zomerijs
De 400-meterbanen in Nederland zullen op Thialf na deze zomer geen ijs aanbieden. Of de 30x60-banen open gaan, hangt af van versoepelingen van de coronamaatregelen. Vrijwel alle banen zijn binnenlocaties en die mogen op dit moment nog niet open. Daarnaast zijn een aantal ijsbanen momenteel in gebruik als vaccinatielocatie voor de GGD. Thialf in Heerenveen mag als aangewezen topsportlocatie sowieso open voor de commerciële teams en de KNSB Talent Teams. De exacte data van het zomerijs worden binnenkort bekendgemaakt. 


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan