Tickets
Shop
Nieuws 08 apr 2021

Inlinemarathon Amsterdam uitgesteld naar 2022

De eerste editie van de Inline Marathon Amsterdam wordt opnieuw met een jaar uitgesteld. Net als vorig jaar, toen het evenement voor het eerst op de kalender werd opgenomen, gooit het coronavirus roet in het eten. De organisatie mikt nu op een nieuwe plek op de kalender van 2022.

Foto : Eline Hooghiemstra

Het Amsterdamse evenement is een initiatief van oud-inlineskater, -marathonschaatser en voormalig teammanager Guus Heijnen, auteur van het boek ‘Schaatskunst’ en brein achter de schaatsfilm 'Glijden tussen Hemel & Aarde'. Hij had al jaren een droom om een groot skeelerevenement in zijn eigen stad op poten te zetten. In samenwerking met sportmarketingbureau Comeback Sports werd al in 2019 de vergunningaanvraag ingezet en in maart 2020 waren alle partijen het eens: het evenement moet er komen. 

"Achter de schermen wordt veel geregeld, alleen helaas moeten wij het nog een jaartje opschuiven", vertelt Joost Metten, sportmarketeer bij Comeback sports. Wanneer de Amsterdam Inline Marathon volgend jaar precies op de kalender zal verschijnen, is nog niet besloten. Dit jaar zou het in augustus zijn geweest.

Het evenement staat ook bij de KNSB op de radar. Disciplinemanager inlineskaten bij de KNSB Marcel Scheperkamp is nauw betrokken bij het project. "We zijn in de breedte bezig met het ontwikkelen van de inline sport in Nederland", zegt hij. "Dit evenement past daar perfect bij. Iets waar veel mensen, zowel top als recreatieve sporters, naartoe kunnen werken. Het geeft de sport in Nederland een smoel en geeft ook internationale mogelijkheden voor bijvoorbeeld een etappe voor de World Inline Cup."

Het uitstel van de wedstrijd in Amsterdam staat los van de wedstrijden die de komende maanden op het programma staan. Vanaf 30 april wordt namelijk met toestemming van het Ministerie van VWS een reeks wedstrijden georganiseerd. In totaal zijn er twaalf wedstrijddagen waarop zowel baan- en wegwedstrijden als marathons gehouden worden. De wedstrijden bieden de bondscoaches de gelegenheid om een selectie op te stellen voor het EK (18-25 juli in Portugal) en het WK (4-11 september in Colombia).


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan