Tickets
Shop
Nieuws 10 apr 2021

Gewest Fryslân krijgt licentie voor Development Team

Met ingang van het komende seizoen zal het Gewest Fryslân in samenspraak met de KNSB een development team faciliteren om daarmee de doorstroom van talentvolle junioren naar de topteams te bevorderen. Naast de bekende KNSB Talent Teams en TTT-kampen voor talentvolle junioren, is er nu in de structuur van de talentontwikkeling van de KNSB ook een specifieke plek voor sporters ingericht die niet direct naar een topteam door kunnen stromen.

Foto : Martin de Jong

De afgelopen jaren heeft Gewest Fryslân veel energie gestopt in haar talentontwikkeling. Deze duurzame en innovatieve ontwikkeling, gekoppeld aan het werken op het nationale trainingscentrum Thialf, maakt dat Gewest Fryslân met trainer Henk Hospes en zijn staf de gewenste kandidaat is voor deze invulling. Hospes is blij met deze ontwikkeling: "We kunnen nu sporters die extra tijd en begeleiding geven die nodig is om uiteindelijk door te stromen naar een topteam."

Het komende seizoen zal het team bestaan uit een achttal sporters, waarbij naast trainer Henk Hospes de staf verder zal bestaan uit Arjen Wolters, Jan Ykema en Jesper Hospes. Ondanks het feit dat Jesper zich richt op persoonlijk succes, is hij ook nadrukkelijk bezig zichzelf te ontwikkelen als trainer. De afgelopen twee jaar heeft hij binnen de geledingen van Fryslân verschillende stages doorlopen en draait hij vanaf dit seizoen volop mee in de staf van het development team.

Naast de bestaande rijders uit de groep talentontwikkeling van KNSB Talent Team Noord en Gewest Fryslân - Elwin Jongman, Helga Drost, Jur Veenje, Mika van Essen, Esmé Stollenga en Sanneke de Neeling - maakt ook Maud Lugters vanuit KNSB Talent Team Zuid de overstap naar het nieuwe neoteam. Daarnaast komt Femke Beuling, na twee jaar Team IKO, weer terug op het oude nest om via dit team de volgende stap in haar schaatscarrière te zetten.

De ambitie voor het komende seizoen bestaat uit het klaarstomen van de rijders voor de volgende stap: het ontwikkelen van talent richting topniveau met hopelijk een sportieve uitschieter op de belangrijke toernooien. De afgelopen jaren is gebleken dat in de luwte van het Gewest Fryslân diverse rijders en rijdsters aanzienlijk zijn gegroeid, met als uitkomst succesvolle resultaten en een stap naar een topteam. Die ambitie blijft onveranderd, net als de energie en positieve dynamiek die rondom de talentontwikkeling van Fryslân voelbaar is.

Klik hier voor het transferoverzicht. 


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan