Tickets
Shop
Nieuws 17 apr 2021

Fortune Coffee maakt selectie compleet met Vijn en Van Voorden

Met de komst van twee nieuwe rijdsters is marathonploeg Fortune Coffee klaar voor het nieuwe seizoen. Evelien Vijn is de vijfde rijdster in de topdivisieploeg en Eline van Voorden versterkt de beloftenploeg. Na het vertrek van Floortje Mackaij en Eva van Til, kondigde de ploeg eerder al Ariane Smit aan als versterking.

Ploegvertegenwoordiger Remco de Mik is blij dat het team ondanks een seizoen zonder wedstrijden toch weer een stap heeft kunnen zetten. "Dat we twee sterke teams hebben samen kunnen stellen vind ik erg mooi. Als pupil heb ik Eline nog schaatstraining gegeven, erg leuk dat ze nu onderdeel is van ons team. Dat Evelien bij ons aansluit, zijn we ook erg blij mee. Beide dames passen erg goed bij het team en voegen samen met Ariane absoluut iets toe aan Team Fortune Coffee."

Naast Vijn, die bij de langebaanwedstrijden voor TalentNED uit blijft komen, en Smit bestaat de topdivisieploeg komend seizoen uit Brit Qualm, Rosalie Huisman en Claudia Oranje. De beloftenploeg bestaat verder uit Madelief de Jong, Heleen van der Hulst en Iris Tiben. Huisman is erg blij met de komst van beide dames en kan niet wachten om ook samen met Vijn aan de start te staan. "Haar doorzettingsvermogen en fanatisme sluiten goed aan bij ons. Evelien geeft aan dat ze onwijs veel zin heeft om met ons komend seizoen marathons te gaan rijden. Dit geeft ons alleen nog maar meer motivatie om te knallen!"

Aangezien het afgelopen seizoen geen enkele marathon gereden is, heeft de ploeg niet in de oude samenstelling kunnen rijden. De Jong: "We hadden graag mooie dingen laten zien in de koers. De gezelligheid en het enthousiasme van Eva zullen we erg gaan missen. Gelukkig hebben we in Eline een hele goede vervangster gevonden, die met haar achtergrond in de langebaan weer wat extra snelheid in de ploeg brengt."

Bekijk hier het transferoverzicht marathon.


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan