Tickets
Shop
GoSkate 16 apr 2021

Drie nieuwe skateroutes van de Sprint app in de spotlight

Vorige maand hebben wij voor het eerst in 2021 weer een aantal skateroutes in de spotlight gezet. We hebben toen 'Rondje Walib', een route van 22 kilometer in Dronten uitgelicht en nog twee andere routes. In dit artikel lichten drie nieuwe routes uit. Kijk maar even mee!

Veel mensen weten inmiddels dat het mogelijk is om met GoSkate je skateprestaties bij te houden. Na afloop van een sessie kunnen gebruikers zelf de route delen met alle andere gebruikers. Zo brengen we samen de leukste en veiligste routes van Nederland in kaart.

Klein Rondje Banjaard (Banjaard)
De eerste route is te vinden in Banjaard, gelegen in Noord-Beveland, Zeeland. Deze route komt langs het Veerse Meer, dat tussen Noord-Beveland en Walcheren ligt. De 13,8 kilometer lange route kun je vinden onder de naam 'Klein Rondje Banjaard' of volg onderstaande stappen.

  • Open GoSkate en klik op de oranje knop;
  • Start de skatefunctie door op het skate-icoon te klikken;
  • Klik op het kaart-icoon links naast de startknop;
  • De route staat bovenaan de lijst uitgelicht;
  • Klik op de startknop om de route te starten.

Nog niet bij het startpunt? Dan kun je ook een routebeschrijving laden naar het startpunt van de skateroute. Tijdens deze route kun je genieten van mooie uitzichten over het water en de uitgestrekte velden, zoals te zien is op de afbeelding die is toegevoegd aan de route.

Rondje Banjaard

Gelderland Brabant (Wijchen)
Voor de echte skateliefhebber is er ook een route van maar liefst 53,1 kilometer. Deze route vind je in Wijchen, in de buurt van Nijmegen en is toegevoegd door Henk. Dorpen zoals Malden, Molenhoek, Cuijk en Velp bevinden zich op de route. In de eerste 10 kilometer van de route zit er zelfs nog een beetje hoogteverschil in de route, wat 'm extra pittig maakt. Tijdens het skeeleren van deze route steek je twee keer de Maas over en heb je gegarandeerd kans op mooie uitzichten. Een echte route voor de gevorderde skater dus.

Gelderland Brabant

Rondje Wognum-Benningbroek-Nibbixwoud-Zwaagdijk (Zwaag)
Bij Zwaag in Noord-Holland vind je een route van 14,7 kilometer lang. Deze is toegevoegd door Sprinter Charlotte en is beoordeeld met drie sterren. De route komt langs de dorpen Wognum en Nibbixwouden en komt grotendeels door het buitengebied van Zwaag.

Naast deze drie routes staan er natuurlijk nog veel meer leuke routes in GoSkate. Bijvoorbeeld 'Laatste tulpen', een route in de buurt van Dronten. Deze route is gedeeld toen de laatste tulpen nog op de velden stonden in 2020. We zijn nu nog vol in de lente en wat is nu mooier dan allemaal velden met fleurige tulpen? Ontdek deze en nog veel meer routes in de GoSkate-app!

Hoe kan ik de andere routes vinden?
Je kunt alle routes in GoSkate bekijken nadat je de skatefunctie hebt opgestart. Klik wanneer je dit hebt gedaan op de kaart-icoon, links van de startknop, om de routes te bekijken. Je kunt ook filteren in de routes door rechts bovenin het scherm op het filter icoontje te klikken. 

GoSkate gratis te downloaden in de  App Store en Play Store. Start je sessie en help mee met het in kaart brengen van de leukste en veiligste skateroutes. Meer informatie over de skatefunctie in de GoSkate vind je hier.


Deel dit artikel op
Gerelateerde artikelen
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan