Tickets
Shop
Nieuws 18 apr 2021

Claudia Pechstein wil de politiek in

Claudia Pechstein gaat de politiek in. De vijfvoudig olympisch kampioene stelt zich namens het CDU kandidaat in haar thuisstad Berlijn. De Duitse schaatsster zal zowel voor de federale als de regionale verkiezingen op de lijst staan.

Foto : Sander Chamid

De verkiezingen worden gehouden op 26 september, vlak voordat het schaatsseizoen begint. Pechstein hoopt komend jaar haar achtste Olympische Spelen te halen. Enkele dagen nadat het evenement in de Chinese hoofdstad Beijing afgelopen is zal Pechstein haar vijftigste verjaardag vieren. 

"Ik won mijn sportieve successen en titels niet alleen voor mezelf, maar ook voor Duitsland en mijn geboortestad Berlijn", licht Pechstein haar motivatie toe bij de Berliner Morgenpost. "De voorwaarden voor topprestaties waren niet altijd ideaal, dus ik had vaak kritiek. Nu krijg ik de kans om niet alleen kritiek te leveren, maar ook het beleid mee vorm te geven. Van die gelegenheid wil ik gebruik maken."

De kans dat Pechstein in haar kiesdistrict verkozen gaat worden voor de Bondstag lijkt klein. De afgelopen verkiezingen werd haar district, Treptow-Köpenick, telkens gewonnen door de kandidaat van die Linke, Gregor Gysi. Gysi heeft zich ook dit jaar weer kandidaat gesteld voor herverkiezing. Voor de regionale verkiezingen staat Pechstein op plek zes van de kieslijst. 


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan