Live
Shop
Nieuws 30 sep 2020

Voorlopig geen schaatsbubbel in Heerenveen

Er komt in 2020 geen schaatsbubbel in Heerenveen, dat heeft de internationale schaatsunie (ISU) woensdag bekendgemaakt. Nadat de eerste vier World Cups op de langebaan waren afgelast, werd het idee geopperd voor een 'bubbel'. Dit concept wordt in andere sporten al toegepast. De ISU vindt dat de uitvoering ervan nog te vroeg is voor de maanden november en december.

De aangestelde werkgroep concludeert dat het bubbelconcept in principe een prima optie is om als alternatief te bieden voor de topschaatsers. De Nederlandse rijders hadden goede hoop dat de schaatsbubbel er zou komen. Een aantal belangrijke schaatslanden heeft echter aangeven dat zij niet naar Heerenveen zouden afreizen, mochten de wedstrijden dit jaar georganiseerd worden. Daarop trok de ISU de conclusie dat het plan voor 2020 nog niet uitvoerbaar is. Er wordt gekeken naar mogelijkheden voor een bubbel voor begin 2021. 

Ook de shorttrackers zullen voorlopig nog geen World Cups kunnen rijden vanwege de coronapandemie. Door de eerste twee wedstrijden in Canada was al een streep gezet, en ook de derde en vierde World Cup in Seoul (11-13 december) en Beijing (18-20 december) gaan niet door. Bij het kunstrijden geldt hetzelfde voor de Grand Prix-finale (10-13 december) in de Chinese hoofdstad. Of die twee testevenementen voor de Olympische Spelen van 2022 later plaats gaan vinden, wordt nog besloten. De ISU gaat de voortzetting van het seizoen 2020/2021 evalueren.


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan