Tickets
Shop
Sprint app 19 sep 2020

Skate jij voor het schaatsseizoen nog een van deze routes?

Met de Sprint app brengen wij samen met de Sprinters de leukste en veiligste skateroutes in kaart. Eerder dit seizoen hebben we een drietal gave routes in de spotlight gezet. Inmiddels zijn er weer flink wat nieuwe routes gedeeld in de Sprint app. Tijd dus om een nieuwe selectie van skateroutes in de spotlight te zetten!

Naast het delen van routes kun je met de skatefunctie in de Sprint app ook jouw skateprestaties bijhouden en je statistieken inzien. Je prestaties worden met GPS bijgehouden zodra je jouw skatesessie start. Zo wordt niet alleen je route, maar ook je snelheid en afstand gemeten. Heb je een leuke route geskatet, dan kun je die openbaar delen zodat deze in de routepagina in de app terecht komt. Andere Sprinters kunnen deze route dan ook afleggen.

Lekker rondje in Marknesse
De eerste uitgelichte route is gedeeld door Sprinter Jessica en is te vinden in Marknesse. Deze route komt langs het Vollenhovenmeer, dat op de grens tussen Flevoland en Overijssel ligt. De totale route is 9 kilometer lang en kun je in de Sprint app vinden onder de naam ‘Lekker Rondje’. Met een paar simpele stappen kun je deze route zelf ook afleggen:

  • Open de Sprint app en open de skatefunctie.
  • Klik op het kaart-icoon links naast de startknop.
  • De route staat bovenaan de lijst uitgelicht.
  • Klik op de startknop om de route te starten.

Nog niet bij het startpunt? Dan kun je ook een routebeschrijving laden naar het startpunt van de skateroute.

Ruim 29km (Dronten)
Ook in Dronten is een mooie en veilige route te vinden genaamd ‘Ruim 29km’. Deze route is, zoals de titel al aangeeft, meer dan 29 kilometer lang. De route bestaat uit twee lussen: de eerste lus gaat door Dronten via de Hanzeweg naar de Oudebosweg. De tweede lus gaat via de Abbertweg richting het mooie Drontermeer.

Tocht Loevestein (Zuilichem)
De laatste skatetocht vind je in het uiterste puntje van Gelderland. Deze route is ruim 70 kilometer lang en begint in Zuilichem. De route gaat via Brakel richting Slot Loevestein. Vervolgens skate je langs de Afgedamde Maas richting Poederoijen, om via Nieuwaal weer terug naar Zuilichem te skaten. Onderweg is op sommige plaatsen wat hoogteverschil, waardoor dit een mooie en uitdagende route is voor de gevorderde skater.

Kan ik met de huidige omstandigheden wel skaten?
Nu we weer samen mogen sporten is het van belang dat je met een aantal punten rekening blijft houden. Draag altijd bescherming, dus een helm, kniebeschermers en polsbeschermers. Respecteer de 1,5 meter afstand en pas deze zoveel mogelijk toe.

Wil jij ook een van deze routes skeeleren of ken jij ook een gave route? De Sprint app is gratis te downloaden in de App Store en Play Store. Start je sessie en help mee met het in kaart brengen van de leukste en veiligste skateroutes!

Meer informatie over de skatefunctie in de Sprint app vind je via www.sprintapp.nl.


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan