Tickets
Shop
Nieuws 14 sep 2020

Marthijn Mulder lijdt aan zeldzame vorm van kanker

Verschrikkelijk nieuws voor Marthijn Mulder. De 22-jarige inlineskater en marathonschaatser heeft te horen gekregen dat hij lijdt aan myelofibrose, een chronische en zeldzame vorm van beenmergkanker die voornamelijk voorkomt bij mensen op latere leeftijd. Omdat Mulder nog jong is, is er echter nog veel onduidelijk.

Foto : Hidde Muije

De rijder van Team Konvi en marathonploeg Merito kan nog blijven sporten zolang zijn lichaam dat toelaat, maar hij zal een goede balans in het verbruik van zijn energie moeten vinden. "Ik heb goede hoop en ga niet bij de pakken neer zitten. Maar de toekomst is natuurlijk wel erg onzeker", laat Mulder weten. Een paar weken geleden won hij tijdens het Daikin NK Inlineskaten Baan/Weg nog een bronzen medaille op de aflossing, samen met zijn teamgenoten Jurrian en Ronald Haasjes. 

Team Konvi reageerde vanmiddag als volgt: "Ondanks de onderzoeken die liepen en de slechte berichten die je kreeg, heb je je sterk gehouden en je daarnaast ook nog opgeofferd voor het team. Hier kunnen we alleen maar respect voor hebben. We hopen dat je nog lang door kunt gaan met sporten", aldus het team op Instagram.


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan