Live
Shop
Trachitol trials 30 sep 2020

Doe mee met de Trachitol Trials en maak kans op een onvergetelijke reis naar de Weissensee

Ben je schaatsgek en heb je altijd al de Elfstedentocht willen rijden? Doe dan mee met de Trachitol Trials en maak kans op een geheel verzorgde reis naar de Weissensee in Oostenrijk. Dit is dé kans om samen met een schaatsmaatje de Alternatieve Elfstedentocht te schaatsen op vrijdag 22 januari 2021.

Foto : Vincent Riemersma

Net als vorig jaar staat Team Trachitol op het Oostenrijkse bergmeer aan de start voor de Alternatieve Elfstedentocht. Van dat team kun jij dus deel uitmaken. De actieperiode start op 1 oktober, maar je kunt nu alvast je schaatsmaatje zoeken via de Sprint app. Ieder duo vanaf 18 jaar kan zich opgeven.

Hoe zit dat precies in elkaar? Samen met je schaatsmaatje moet je tussen 1 oktober en 30 november 2020 zo veel mogelijk kilometers schaatsen. Dat kan op elke kunstijsbaan in Nederland, dus ook jouw thuisbaan. Hoe meer kilometers jullie samen schaatsen, hoe groter de kans om ingeloot te worden voor de geheel verzorgde en onvergetelijke reis naar de Weissensee. 

Team Trachitol van 2020

Het maakt straks niet uit hoe goed of hoe hard je schaatst; het enige doel is dat jullie samen zo veel mogelijk kilometers schaatsen. Alle afgelegde kilometers tussen donderdag 1 oktober 07.00 uur en maandag 30 november 23.59 uur tellen mee voor deze Trachitol Trials. Op 1 december verloten we 6 reizen voor twee personen onder de deelnemers met de meeste kilometers achter hun naam in drie categorieën.  

Het enige dat je dus hoeft te doen is de Sprint app te downloaden, een transponder te gebruiken en jezelf met je schaatsmaatje op te geven voor de Trachitol Trials-ranglijst om je rondjes te gaan schaatsen. Lees hier meer over het deelnamereglement. Dowland de gratis Sprint app in de App Store en Play Store.

Wat houdt de reis in? 
Vertrek op woensdagochtend 20 januari 2021, terugkomst zaterdagavond 23 januari 2021 op centrale locatie in Nederland. Inclusief busreis voor 2 personen van Nederland naar Weissensee en vice versa, 2-persoons kamer, ontbijt en diner, vervoer van en naar hotel Weissensee en startbewijs voor Alternatieve Elfstedentocht op vrijdag 22 januari 2021.

De toertochten op de Weissensee gaan in 2021 niet door, daarom zijn de Trachitol Trials gestopt. Deelnemers kunnen hun gemaakte kilometers meenemen naar het volgende seizoen.

Kijk voor alle informatie op schaatsen.nl/schaatskoorts

De reis valt onder goedkeuring van de lokale autoriteit. Wanneer je gaat schaatsen is het van belang dat je met een aantal punten rekening houdt. Alleen als iedereen zich aan de coronaregels houdt, kunnen we met z'n allen blijven sporten. Wees dus wijs op het ijs. Op schaatsen.nl/corona vind je alles over schaatsen in coronatijd.


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan