Tickets
Shop
Nieuws 29 sep 2020

Derde editie NK Clubs verzet: 'Met pijn in ons hart'

Vanwege de recent genomen coronamaatregelen door het kabinet heeft de organisatie van het NK Clubs besloten om het NK Clubs van zaterdag 3 oktober 2020 te verzetten naar een nader te bepalen datum. "Deze beslissing hebben we met pijn in het hart moeten maken."

Foto : Sander Chamid

De derde editie van het NK Clubs zou aankomende zaterdag gereden worden in Thialf. De veertien beste clubs stonden met hun zes junioren en acht senioren te trappelen om hun clubkleuren te verdedigen en aan de start te verschijnen, maar naar aanleiding van de maatregelen die vanaf dinsdag 29 september zijn ingegaan heeft de organisatie besloten de wedstrijd te verzetten. 

"We kunnen in Thialf geen publiek toelaten en rijders mogen na hun rit hun clubgenoten niet aanmoedigen. Zij moeten eigenlijk meteen naar huis. Aangezien een belangrijk doel van het NK Clubs is om nog meer clubliefde te creëren, kunnen we dat met deze nieuwe regels niet waarmaken. Daarom hebben we ervoor gekozen om dit NK te verplaatsen naar een later moment in het jaar", aldus initiatiefnemer Sicco Janmaat.

Wanneer dat precies is, durft hij nog niet te zeggen. "Daar gaan we samen met de KNSB, Thialf en de clubs naar kijken. Het is een beslissing die we echt met pijn in ons hart hebben gemaakt, want de clubs hebben hard gewerkt om hieraan te kunnen deelnemen, hebben enorm met ons meegedacht, hebben zich flexibel opgesteld, maar begrijpen ook dat gezondheid, veiligheid en sfeer belangrijke onderdelen zijn van dit NK", aldus Janmaat.

Remy de Wit, technisch directeur van de KNSB, noemt het besluit jammer, maar tegelijkertijd ook begrijpelijk. "Het is voor alle schaatsclubs en de organisatie ontzettend jammer dat we deze editie op zo’n korte termijn moeten verzetten. Dit NK is een supermooie start van het schaatsseizoen en belangrijk voor de clubs. We gaan kijken naar een nieuwe datum in dit seizoen, want we willen dat dit NK toch echt verreden gaat worden, maar dan in een setting die past bij de doelstelling en sfeer van dit NK."

De mass start competitiewedstrijd en de trainingswedstrijd die na afloop van het NK gepland stonden, gaan wel gewoon door.


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan